Körösladányi MSK

Majdnem egy tucat gól: magabiztos győzelem az MTE ellen

Hazai pályán ismét nagy arányban múltuk felül a Mezőkovácsházát. A mérkőzés képe alapján megérdemelt az ekkora arányú sikerünk, pedig a találkozó elején még tizenegyest is hibáztunk, a 11. percben pedig ellenfelünk egy negyven méteres góllal szerzett vezetést. Egy hét múlva Kondoroson sokkal nehezebb meccs vár ránk.

 

Szinte egyből góllal kezdhettük volna a találkozót, hiszen a 3. percben Papp Zs. ugrott ki a védők közül, a kapus elütötte, amiért büntetőt kaptunk, de Bakos sok értékesített tizenegyes után vasárnap hibázott, a kapus védeni tudott. Kicsivel később Kéki elfutását követően Papp Zs. tüzelt a kígyótérről, ez a lehetőség nem talált kaput, majd Nagy S. hosszú ívelése után Bakos az alapvonalról emelt középre, Laksteter pedig a kapusba fejelte a lasztit. A 11. percben meghűlt a vér a hazai drukkerekben, hiszen Kasik kirúgását Mittnacht T. üresen vette át a félpályától nem messze, egyből kapura húzta a pöttyöst, ami a hálóban landolt. (0-1) Szerencsére már a 13. minutumban érkezett is a válasz, tetszetős játék végén Bakos lőtt tizenhatról, ám a kapus résen volt, de a kipattanónál már nem lehetett esélye Kékivel szemben. (1-1)

A 22. percben már csapatunknál volt az előny, Bakos jó beadását követően Laksteter csúsztatott középen a kapu bal oldalába. (2-1) Tíz perces eseménymentes idő után Farkasinszki távoli próbálkozása érhetett volna gólt, de kaput nem talált a játékos, majd a 33. percben Bakos szélen kapott remek labdát, centerezett, Papp Zs. pedig a kapuba tuszkolta a pöttyöst. (3-1) A 42. percben aztán jöhetett volna az újabb gólunk, de Kéki beadását Laksteter a hosszú oldalra fejelte, Papp Zs. pedig kicsivel késett le róla.

A második félidőt is jól kezdtük, a 49. percben Bakos ziccerét a kapus hárította, majd ebből a szögletből lett egy kisebb kavarodás, a vendég hálóőrnek volt is dolga, végül Bakos beadását Farkasinszki belsőzte a kapuba. (4-1) Pár perccel később Bakos indított egy kontrát, Laksteter elé emelte a labdát, aki gyönyörű átvétel után még egy cselt is csinált, Papp Zs-ot pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ott volt az ötödik gól. (5-1) Nem sok telt el és jött a hatodik gólunk is, Farkasinszki nagyon szép keresztlabdával ajándékozta meg Papp Zs-ot, aki egyből kapura emelte a labdát, Szabó kapus a felső lécre tornászta a játékszert, de a kipattanóra érkezett Laksteter, akinek már nem volt nehéz dolga. (6-1)

A 63. percben Megyeri remek megoldással hozta ziccerbe Mittnacht T-t, ám a játékos tizenhatról kapu mellé tüzelt. Egy perc múlva Balázs T. már nem hibázott, egy szabadrúgás után bólintott a kapunkba. (6-2) Már a 67. minutumban jártunk, amikor Farkasinszki a leshatáron ugratta ki Kékit, a játékos ellőtte a hosszúra a labdát, de az oldalsó kapufa mentett, majd bedobásra tisztáztak a vendégek. A bedobás azonban megtalálta a hosszún Kékit, játékosunk egy csellel a kapust is elfektette, majd ballal újabb gólt szerzett. (7-2) Ezután sem telt el sok idő, és végre a több gólban szerepet játszó Bakos is betalált, miután Laksteter elé emelte a labdát, és két védő között támadónk a kapuba kotorta azt. (8-2) A 72. percben Bakos újabb gólt szerezhetett volna, de Papp Zs. centerezését a kapusba lőtte, végül a 83. percben alakult ki a végeredmény, amikor Kéki jól indította Kormányt, ő visszatette Kékihez a lasztit, aki Lakstetert hozta ziccerbe, a gól sem maradt el. (9-2)

Összegzés

Helyenként nagyon jól játszott csapatunk, győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt volt a teljesen motiválatlan Mezőkovácsháza ellen. Egy hét múlva már jóval nehezebb dolgunk lesz, a hibátlan Kondoros otthonában lépünk pályára.

Körösladány MSK – Mezőkovácsházi TE 9 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Kéki Cs. a 13., a 67., Laksteter J. a 22., az 56., a 83., Papp Zs. a 33., az 54., Farkasinszki L. az 50., Bakos J. a 68. ill. Mittnacht T. a 11. és Balázs T. a 64. percben.
Sárga lap: Farkasinszki L. a 60. ill. Szabó A. a 3. és Mittnacht T. a 42. percben.
Jók: Vincze Gy., Farkasinszki L., Papp M., Kéki Cs., Laksteter J. ill. Mittnacht T., Balázs T.

150 néző

Körösladány MSK: Kasik V. — Vincze Gy., Nagy S., Viczián D., Kukla Zs. — Kéki Cs., Farkasinszki L. (Molnár J. a 69’), Papp M. (Komódi B. az 55’), Papp Zs. (Kajó A. a 80’) — Bakos J. (Kormány L. a 74’), Laksteter J.

Mezőkovácsházi TE: Szabó A. — Bíró T., Kormányos Ká. (Balázs T. a 17’), Otrok A. (Megyeri J. az 52’), Holecz N., Mittnacht T. (Marofka M. a 74’), Kormányos Kr. (Multyán P. az 55’), Csatlós Z., Hrabovszki Z., Balázs T., Túri T.

Statisztika:

kapura lövés: 18 ill. 5
kaput eltaláló lövés: 13 ill. 3
szabálytalanság: 15 ill. 12
szöglet: 6 ill. 0
les: 4 ill. 5
sárga lap: 1 ill. 2
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizenhat =