Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Értékes pontot rabolt a Vésztő Szarvasról, nyolc emberrel mentett pontot a Szabadkígyós, magabiztosan nyert a Rákóczi Vasas és csapatunk is a Megye I. osztályban. A második vonalban a Békés továbbra is az élen maradt, kikapott a Békésszentandrás, kieső helyre került az Atletico Békéscsaba.

 

Megye I.

Szarvas – Vésztő 0 – 0

Ezen a meccsen született meg az az eredmény, amire nem sokan számítottak volna. Az eddig jól menetelő Szarvas hazai pályán nem tudott nyerni a Vésztő ellen, még gólt sem szerzett a csapat. A vendégek részéről ez bravúros pontszerzés volt, igaz már egy győzelem is ráférne a csapatra, talán a közeljövőben már az is meglesz.

Körösladány – Mezőkovácsháza 9 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Kéki Cs. a 13., a 67., Laksteter J. a 22., az 56., a 83., Papp Zs. a 33., az 54., Farkasinszki L. az 50., Bakos J. a 68. ill. Mittnacht T. a 11. és Balázs T. a 64. percben.

A kihagyott büntető és a meglepetés vendég vezetés után még nem sokan gondolták volna, hogy ekkora különbség lesz a két csapat között, de a félidei vezetést követően a második játékrészben „hengereltünk” a motiválatlan Mezőkovácsháza ellen.

Kondoros – Jamina 4 – 2 (3 – 2)
Gólszerzők:
Harangozó K. a 27., Takács M. a 30., Borgulya T. a 36., Péli T. az 53. ill. Kerekes A. a 3. és Nyúl G. a 29. percben.

Igazi meglepetést okozott a Jamina, a csapat már a harmadik percben előnybe került, de a félidő derekára realizálódott az eredmény, a szünetben pedig már a Kondorosnál volt az előny. A második játékrészben még egy gólt begyötörve, nyolcadik meccsét is megnyerte a KOTE.

Tótkomlós – Rákóczi Vasas 0 – 5 (0 – 1)
Gólszerzők:
Nyéki B. a 28., Sajti B. az 57., Tasi R. a 72., a 80. és a 81. percben.

A félidőben még csak eggyel vezetett a Rákóczi Vasas, a második játékrész végére viszont már öt gól lett a különbség a két csapat között. A vendégek hozták a kötelezőt, rájuk is fért ez a siker.

Szabadkígyós – Szeghalom 3 – 3 (1 – 0)
Gólszerzők:
Cseke T. a 6., Telek B. a 71., Burkus R. a 89. ill. Erdősi Gy. az 58., Hajdú B. a 64. és Mészáros M. a 73. percben.
Kiállítva: Farkas F. a 31., Piti L. a 44., Pozsár G. a 80. ill. Turcsek Sz. a 16. percben.

Eseményekben gazdag volt ez a mérkőzés, hiszen korán előnybe került a Szabadkígyós, majd a Szeghalom 10 főre fogyatkozott, itt azt lehetett hinni, hogy a hazaiak eldönthetik a meccset. Ez viszont nem így lett, mert a félidőre a Szabadkígyós már csak kilenc játékossal ment. A második félidőben fordított is a Szeghalom, majd ugyan kiegyenlített a Kígyós, de gyorsan jött az újabb vendég válasz, amivel előnybe került a Szeghalom. Végül a hajrára még maradt egy hazai piros lap, de a vendéglátók nyolc emberrel is egyenlítettek egy büntetővel. Azon lehetne vitatkozni, hogy ezen a meccsen ki veszített el két pontot…

Mezőhegyes – Dévaványa 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Ács L. a 72. ill. Somogyi T. a 76. percben.

Sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán, majd amikor már úgy tűnt, hogy a Mezőhegyes feltörte a vendégek védelmét, a vezetést is megszerezték, akkor gyorsan jött a ványai válasz, ami lehűtötte a kedélyeket. A Dévaványa értékes pontot szerzett idegenben.


Megye II.

Csorvás – Atletico Békéscsaba 7 – 1 (5 – 0)
Gólszerzők:
Lukoviczki J. (ög.) az 5., Kaszai N. a 27., a 31., Varga A. a 40., Samu P. a 41., a 47., Tomka J. a 82. ill. Krizsán D. az 52. percben.

Elég sima lett az egyetlen szombati mérkőzés, hiszen már a félidőben öt góllal vezetett a csorvási csapat. Ennek a vereségnek Békéscsabán annyira nem örülhetnek, mert a csapat így kieső helyre került.

Békéscsabai MÁV – Csanádapáca 0 – 1 (0 – 1)
Gólszerző:
Kránitz A. a 4. percben.

Korán előnybe került a Csanádapáca, ami számukra könnyebbé tette a mérkőzést. A második gól viszont elmaradt, amivel simább lehetett volna a győzelmük, ugyan a három pontot így is megszerezték, de végig izgalmas maradt a találkozó. A vendégek elmozdultak így a kieső helyről, míg a MÁV egyre nagyobb gödörben van, hátrányuk már hat pont a bennmaradó helytől.

Bucsa – Okány 6 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Komróczki Sz. a 20., a 64., Lázók S. a 49., Bányai J. az 55., a 75., a 83. ill. Lázár S. a 11. és Bihari I. a 88. percben.

Ezen a mérkőzésen az Okány vezetett először, igaz a szünetre visszajött ikszre a Bucsa. A második félidőben aztán mintha az öltözőben maradt volna a vendég csapat, gyorsan jöttek a hazai gólok, amik el is döntötték a meccset. A Bucsa egyre előrébb van a tabellán.

Doboz – Újkígyós 2 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kopács Zs. a 41., Barcsay A. a 47. ill. Varga P. a 82. és Dunai Z. a 87. percben.
Kiállítva: Szigeti J. (Doboz) a 78. percben.

A második félidő elején már két góllal vezetett a Doboz, és ahogyan ők korábban csodás feltámadást csináltak, most ellenük is hasonlóan támadt fel az Újkígyós. A hazaiak a 78. percben emberhátrányba kerültek, a hajrában pedig az Újkígyós két gólt szerzett, mellyel egy pontot szereztek idegenben.

Gyomaendrőd – Kunágota 4 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Gábor V. a 25., Furka Zs. a 35., a 48. és Tímár K. a 67. percben.

A Kunágota az utóbbi hetekben szépen menetelt, most viszont a hazai pályán egyébként is remekül szereplő Gyomaendrőd legyőzte őket, igen magabiztosan. A gyomaiak hatodik helyen állnak a tabellán a fordulót követően.

Lőkösháza – Sarkad 2 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Puporka E. a 6., Korcsok M. a 45. ill. Sós M. a 36. percben.

Már a hatodik percben megszerezte az előnyt a Lőkösháza, amire a 36. percben válaszolt a Sarkad. A félidőben mégis 2-1 volt az állás, ugyanis a 45. percben újra vezetést szerzett a Lőkösháza. Az első félidővel ellentétben a másodikban egyetlen gól sem született, győzelmével negyedik a Lőkösháza.

Békés – Sarkadkeresztúr 7 – 1 (5 – 0)
Gólszerzők:
Kardos I. a 9., a 24., a 81., Római J. a 17., a 42., Kovács L. a 31., Reszelő M. a 75. ill. Zsoldos Z. a 71. percben.

A Békés továbbra is maradt az élen, hiszen hazai környezetben magabiztosan múlták fölül a Sarkadkeresztúrt. Már a szünetben öt gól volt a két fél között a különbség, ami eggyel nőtt is a mérkőzés végére.

Battonya – Békésszentandrás 5 – 3 (3 – 0)
Gólszerzők:
Liszkai L. a 8., a 67., a 89., Tóth Z. a 12., Podina L. a 33. ill. Koppányi P. a 48., Virág I. a 66. és a 74. percben.
Kiállítva: Borgulya J. a 87. és Nagy I. (mindkettő Békésszentandrás) a 91. percben.

Negyvenöt perc játék után nagyon magabiztos előnyre tett szert a Battonya, azonban a Békésszentandrás kétszer is visszajött egy gólra a második játékrészben. Ennek köszönhetően a végjáték nagyon izgalmasra sikerült, végül a hazaiak a 89. percben eldöntötték a meccset. A vendégek nem csak a vereség, hanem a két kiállítás miatt is bosszankodhatnak.

Kép: keleten.hu – Erdős Csaba

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenhárom =