Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

A Kondoros nyerni tudott Mezőhegyesen, így pedig beérte pontszámban a listavezető Füzesgyarmatot, akik Szarvason szenvedtek vereséget. A második vonalban győzni tudott a Békés a címvédő ellen, a Battonya kiütötte ellenfelét, míg az Újkígyós egy megnyert meccsen bukott majdnem pontokat.

 

Megye I.

Mezőhegyes – Kondoros 1 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Lugasi M. a 70. ill. Zsíros P. a 33., Péli T. az 59. és Borgulya T. a 85. percben.

Az idő teltével nőtt a kondorosiak előnye is, azonban kettő-nullás vendég vezetésnél a 70. percben szépített a Mezőhegyes. Ennek köszönhetően a végjáték izgalmasra sikerült, gólt viszont már csak a vendégek szereztek, akik így győzni tudtak, pontszámban pedig beérték a Füzesgyarmatot.

Szarvas – Füzesgyarmat 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Magyar M. a 26., Somogyi J. a 44. ill. Tóth L. a 7. percben.

Ugyan a Füzesgyarmat szerzett vezetést a hetedik percben ezen a meccsen, de amit a szarvasi védők elkövettek hibát, azt a füzesgyarmati hátvédek is megtették a 26. percben, majd a szünet előtt a pálya viccelte meg a vendégeket, ami után a Szarvas vezetést is szerzett. Ezt az előnyt megtartotta a csapat, így a dagonyázásból a Szarvas jött ki jobban, a Füzesgyarmat pedig őszi első lett, de a Kondoros pontszámban beérte őket.

Mezőkovácsháza – Vésztő   elmaradt

Körösladány – Rákóczi Vasas   elmaradt

Vasárnap

Dévaványa – Szeghalom 2 – 7 (1 – 2)
Gólszerzők: Gubucz V. a 4., Adamecz I. a 47. ill. Mészáros M. a 36., a 87., Ernyes R. a 42., Mező S. az 51., Boruzs K. a 75., Veres Zs. a 84. és Zsombok J. a 89. percben.

Nagy meglepetéssel kezdődött a mérkőzés, hiszen a Dévaványa már a negyedik percben vezetést szerzett, azonban a Szeghalom a szünetre megfordította a meccset. A fordulás után még kiegyenlített a Dévaványa, de a találkozó végére mintha szétesett volna a “hazai” csapat, mert a végeredmény nagyon sima lett.

Tótkomlós – Jamina 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők: Darányi D. a 64. és Göblyös S. a 67. percben.

Kiélezett küzdelmet hozott a vasárnapi tótkomlósi meccs is. Sokáig nem jutottak dűlőre a felek, a második játékrészben aztán egy három percnyi rövidzárlat hazai oldalon elég volt a Jaminának ahhoz, hogy megnyerjék a meccset.


Megye II.

Csorvás – Újkígyós 3 – 4 (0 – 3)
Gólszerzők:
Simon N. a 49., Szentesi Z. a 74., Kaszai N. a 80. ill. Lakatos J. a 27., Csatlós A. a 37., Varga P. a 44. és a 85. percben.

Nem sok ilyen mérkőzést lát az ember, mint ami tegnap Csorváson volt. A vendég Újkígyós háromgólos előnyre tett szert az első félidőben, majd a másodikban ezt a hátrányt ledolgozta a Csorvás. Pontot viszont így sem szerzett a hazai csapat, mert a vendégek a 85. percben negyedik góljukat is megszerezték, ami már három pontot ért.

Békéscsabai MÁV – Sarkad 1 – 4 (1 – 1)
Gólszerzők:
Kiss B. (ög.) a 20. ill. Kurta L. az 5., Sarkadi K. az 52., a 60. és a 65. percben.

A MÁV csapata elhalasztotta volna ezt a mérkőzést, a Sarkad viszont nem szerette volna, így végül megrendezték a találkozót. Az első félidőben a sarkadiak mindkét kaput egy-egyszer vették be, majd a második játékrészben Sarkadi K. mesterhármasa eldöntötte a találkozót.

Battonya – Kunágota 11 – 2 (3 – 0)
Gólszerzők:
Tóth Z. a 16., Podina L. a 27., a 61., a 90., Liszkai L. a 29., az 58., Balla B. az 57., a 63., a 74., Kukula T. a 75., Zsurzs P. a 79. ill. Kovács Zs. a 76. és a 85. percben.
Kiállítva: Sóstai G. (Kunágota) a 26. percben.

Korán vezetést szerzett a Battonya, de ami a Kunágota vesztét okozta, az a 26. percben történt kiállítás. Ezután büntetőből kettőre nőtt a hazai előny, a fordulás után pedig a Battonya szó szerint kiütötte ellenfelét, ezzel pedig a negyedik helyen maradtak, ráadásul a dobogós Lőkösházához közelebb kerültek.

Doboz – Gyomaendrőd 5 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Barcsay A. a 21., a 72., Mészáros Z. a 70., Somogyi K. a 77., Szilágyi T. a 85. ill. Furka Zs. a 75. percben.

Ezen a mérkőzésen fölényben játszott a dobozi csapat, azonban gólokban ez csak a második félidőben mutatkozott meg. A Gyomaendrődnek ez volt zsinórban a harmadik veresége.

Békés – Lőkösháza 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kardos I. a 6., az 54. ill. Szűcs S. a 88. percben.

Hamar jött Kardos gólja a Békésnek, így a listavezető nyugodtan futballozhatott a címvédő Lőkösháza ellen. A második félidőben ismét hamar betalált a támadó, ám a mérkőzés vége mégsem lett sima, hiszen Szűcs gólja a 88. percben izgalmassá tette a hosszabbítást, de egyenlíteni már nem tudott a Lőkösháza.

Csanádapáca – Atletico Békéscsaba 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Kránitz A. az 53. és Kakuszi Z. a 63. percben.

Fontos mérkőzés volt ez mindkét csapat számára, az Atletico Békéscsaba még büntetőt is hibázott, így a két gólt szerző Csanádapáca megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót, ahol a pályával is meg kellett küzdeni a csapatoknak.

Okány – Békésszentandrás   elmaradt

Vasárnap

Bucsa – Sarkadkeresztúr 1 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők: Bujdosó A. a 76. ill. Molnár M. a 60. és Bakucz Z. a 74. percben.

Szoros mérkőzést hozott a két fél összecsapása, a gól nélküli félidő után a második játékrészben szűk negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a vendég gárda, sima azonban így se lett a találkozó vége, mert Bujdosó szépítő gólja izgalmassá tette a hajrát.

Kép: newjsag.hu
Videó: Furár Adrienn

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 13 =