Körösladányi MSK

Siker az első tavaszi bajnokin – Egy góllal jobbak voltunk a gyulaiaknál

Már a mérkőzés legelején vezetést szerzett csapatunk, azonban ez nem jelentette azt, hogy több góllal is legyőztük a Gyulát. Még az első félidőben egyenlítettek a vendégek, de a szünetre körösladányi előnnyel mentek a csapatok. A félidei eredmény a mérkőzés végéig kitartott.

 

A lehető legjobban indult az első tavaszi bajnoki mérkőzésünk, hiszen már a 2. percben előnybe kerültünk a gyulai csapat ellen. Első szögletünk után Vincze fejelte a labdát Szántó Mihályhoz, aki a kapuba lőtte azt. (1-0) A találat után kisebb helyzetek még alakultat ki mindkét kapu előtt, veszélyesebb lehetőség már csak a 23. percben történt, amikor Papp Zs. védőjéről lefordulva tudott kapura lőni, de a lehetőséget Démusz védte. A 34. minutumban aztán jött a vendégek egyenlítő gólja, Repisky Dániel szerzett labdát a tizenhatosunknál, ami végzetes hibának bizonyult, hiszen a támadó köszönte a lehetőséget és mattolta Nagy kapust. (1-1) Sokáig nem tarthatott a gyulai öröm, mert a 44. percben Vincze beadását Szabó Á. fejelte Ruzsa Zoltán elé, aki tizennyolc méterről gyönyörű gólt szerzett. (2-1)

A második félidő eleje egy-egy helyzetet hozott mindkét oldalon: Burai elfutása után játékosunk kapura lőtt, de a célt tévesztett, míg a másik oldalon Tokaji kerülhetett volna nagy helyzetbe, de a védőink szögletre tudtak tisztázni. A 66. percben jártunk már, amikor Szántó beadását Laksteter fejelte kapu fölé, ezután pedig Bozsó lövésébe lépett bele Nagy S., ami így majdnem öngól lett. A 70. percben meccslabdát hibáztunk, Bozsó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövésre vállalkozott, a gólvonalról mentettek a vendégek.

Az utolsó negyedórára is maradtak izgalmak, Burai lövését például lábbal védte a kapus, majd támadónk újra ziccerbe került, ekkor pedig a kapusba tüzelt. A két lehetőség között Okos lövése figyelmeztetett, hogy csak egy gól van a két csapat között, próbálkozását a kapufa semlegesítette. A lefújás előtt még Czirok szabadrúgásból próbálkozhatott, de Nagy kapus a helyén volt, így a lefújásig megőriztük az egygólos előnyünket.

Jövő héten idegenben folytatjuk a bajnokságot, méghozzá a Vésztő vendégeként lépünk pályára. A Szeghalom és a Békéscsabai Előre II. pontvesztése miatt csapatunk a második helyre lépett előre. A két csapattal szemben jó eredmények esetén tovább nőhetne az előnyünk, hiszen ezen két rivális klub egyszer még szabadnapos lesz az alapszakaszban.

Körösladányi MSK – Gyulai FC-Termál 2 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők: Szántó M. a 2., Ruzsa Z. a 44. ill. Repisky D. a 34. percben.
Sárga lapok: Patkás G. a 16., Repisky D. a 64., Bíró T. a 76., Czirok J. a 78. és Nagy S. a 86. percben.
Jók: Ruzsa Z., Vincze D. ill. Repisky D., Radics D., Nagy S.

250 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Juhász D. (Fülöp T. az 56′), Ruzsa Z., Burai I. D., Szántó M., Papp Zs. (Bozsó M. a 65′), Zelenyánszki L., Zsíros P. (Laksteter J. a 46′), Polonio-Guerreiro (Farkasinszki L. az 56′), Vincze D., Szabó Á.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Gyulai FC-Termál: Démusz D. – Bogár I. (Bíró T. a 71′), Nagy S., Kukla Zs., Repisky D., Patkás G. (Hoffmann T. a 46′), Czirok J., Nagy E., Okos I. (Kovács I. a 79′), Tokaji Zs., Radics D.

Vezetőedző: Bíró Róbert

A mérkőzés képgalériája elérhető ide kattintva.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 18 =