Körösladányi MSK

Ott folytattuk, ahol múlt héten abbahagytuk: ötgólos siker a Kondoros ellen

Az első félidőben még csak egy góllal vezettünk, de a másodikban többek között Papp Zs. triplája is hozzájárult ahhoz, hogy a rivális Kondorost öt góllal győzzük le. Sikerünknek köszönhetően nyomást gyakorolhatunk a Békéscsabai Előre II-re, akik kedden lépnek pályára. Ezzel az eredménnyel az ezüstérem már garantált.

 

A mérkőzés első tíz percében egy-egy szabadrúgással nyitottak a csapatok, amikből veszély nem alakult ki, majd a 11. minutumban Zelenyánszki egy szabadrúgás után gólt fejelt, de azt les miatt érvénytelenítették. A 14. percben aztán érvényes gólt is szereztünk, szép összjáték után Ruzsa tört be a tizenhatoson belülre, majd remekül adta be a labdát, a hosszún pedig Knyihár Dániel pofozta be a lasztit a kapuba. (1-0) Tíz perccel később Prasler cselezett addig, amíg lövőhelyzetbe nem került, lövését Kajára védte. A 32. percben is résen volt Kajári, Szántó M. beadását követően Burai a védő szorításában lőtt, eredménytelenül. A 34. percben aztán Nagy kapusnak is kellett egy bravúrt bemutatnia, miután Farkas J. került ziccerbe, de a lehetőségnél kapusunk nagyot mentett. A félidő hajrájára felpörögtek az események, előbb Zelenyánszki szabadrúgását kellett védenie a Kondoros kapusának, majd Papp Zs. lövését hárította lábbal. A 40. percben a másik oldalon Takács is nagy helyzetbe kerülhetett volna, de Nagy kapus jól élt együtt a játékkal, így előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidőt a lehető legjobban kezdtük, a 49. percben Prasler csúsztatta fejjel Papp Zsolt elé a labdát, aki a kifutó kapus felett a kapuba emelte azt. (2-0) A gól után is nyomás alatt maradt a kondorosi kapu, Zsíros szabadrúgása kicsivel kerülte el a célt, Prasler lövését Kajári védte, csakúgy, mint Papp Zs. próbálkozását, Burai kilépésénél pedig remekül élt együtt a játékkal a vendégek kapusa. Az 59. percben viszont már a kapus sem segíthetett, Burai a jobb oldalon szaladt el, majd a középre tett labdáját Papp Zsolt öt méterről a kapuba továbbította. (3-0) Ezután Farkas J. gondoskodott arról, hogy Nagy B. se unatkozzon, távoli lövését biztos kézzel védte kapusunk. A 66. minutumban járt közel a gólhoz a Kondoros, Takács már a tizenhatoson belül volt, amikor lőtt, a labda Nagyon is túl jutott, ám a gólvonal előtt sikerült mentenünk.

A 77. percben már ténylegesen eldőlni látszott a mérkőzés, amikor Zelenyánszki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Papp Zsoltot, aki az üres kapuba belsőzte a pöttyöst ziccerben. (4-0) A 81. percben Laksteter labdájából Farkasinszki próbálkozott, lövését lábbal hárította Kajári. Az utolsó tíz percbe érve Papp Zs. lövése csak kicsivel kerülte el a kaput, a másik oldalon pedig Farkas J. szabadrúgása tévesztett kicsivel célt. A 90. percben állítottuk be a végeredményt, Laksteter cselezte át magát a védőkön, majd Pappnak passzol, aki okosan a hosszúra ívelte a labdát, ahol Zelenyánszki László érkezett. (5-0)

Remek játékkal arattunk magabiztos sikert a Kondoros ellen, így pedig a második helyet bebiztosítottuk magunknak. Az Előre II. csak kedden lép pályára Szarvason, így a békéscsabai rangadó előtt riválisunkra helyeztük át a nyomást. Jövő héten a bajnokság szempontjából roppant fontos mérkőzést játszunk a Békéscsabai Előre II. ellen.

Körösladányi MSK – Kondorosi TE 5 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők: Knyihár D. a 14., Papp Zs. a 49., az 59., a 77. és Zelenyánszki L. a 90. percben.
Sárga lapok: Farkasinszki L. a 84. ill. Pilán R. a 28. és Süli A. az 50. percben.
Jók: Papp Zs., Zelenyánszki L., Nagy B., Ruzsa Z., Knyihár D. ill. Takács M., Vozár D.

250 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z., Burai D., Szántó M. (Zsíros P. a 46′), Knyihár D. (Krajcs G. a 72′), Bagyinszki A. (Farkasinszki L. a 68′), Papp Zs., Zelenyánszki L., Prasler (Laksteter J. a 65′), Vincze D., Szabó Á.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Kondorosi TE: Kajári J. – Rafaj P. (Árszintye V. az 58′), Borgulya T., Süli A. (Szigeti M. a 78′), Farkas J., Miklya M., Vozár D., Vajgely Gy., Takács M., Pilán R. (Szász Zs. a 78′), Rafaj R.

Vezetőedző: Ifj. Somogyi János

Fodor Sándor: Ott folytattuk a játékot, ahol a múlt héten abbahagytuk. Mindent megteszünk, hogy a hátralévő két forduló még fényesebbre sikerüljön.

Ifj. Somogyi János: Az első félidőben egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a hazai csapatnak, a második félidőben már kiütközött a hét játékosunk hiánya.

A mérkőzés képgalériája megtekinthető ide kattintva.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 10 =