Körösladányi MSK

Erős ellenfél érkezik

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 3. fordulójában vasárnap 17:30 órai kezdéssel a bajnokesélyes, ezen a szinten kiemelkedő játékoskerettel rendelkező Hódmezővásárhelyi FC csapatát fogadja.

Ellenfelünkkel a közös bajnoki múltunk 2 mérkőzésre szorítkozik, a 2020/2021. bajnokságban ebben az osztályban, de a Közép Csoportban vívtunk két mérkőzést. Az első mérkőzésen Hódmezővásárhelyen csapatunk 2:0 arányú győzelmet aratott, majd a visszavágón az általunk a csapatot sújtó betegséghullám miatt kért halasztásba nem mentek bele, így csapatunk 5:0 arányú vereséget szenvedett hazai pályán, ebben a csapatban akkor több a megyei III. osztályban szereplő játékosunk is pályára lépett. A bajnokság végén ez a 3 pont jelentette azt, hogy a vendégek bent maradtak, míg mi kiestünk.

Az elmúlt szezonban a vásárhelyi csapat a Közép Csoportban a 2. helyen végzett, mi pedig a Keleti Csoport 5. helyét szereztük meg.

Az ellenfél a nyáron újra remekül erősített, olyan rutinos játékosokat szereztek meg, akik korábban már magasabb osztályban is bizonyítottak, így került hozzájuk a rutinos NB I-et megjárt Gréczi Márton Péter, a korábban Békéscsabán játszó Tóth Dániel, Sipos Gábor, Bónus Marcell trió, vagy Dobronoky Viktor aki Szegeden fordult meg az NB II-ben. A friss igazolások túl is számos rutinos játékossal rendelkeznek, így a kapusuk a Stoke Citínél is pallérozódó, de alapvetően debreceni nevelés Decki Máté, vagy még a Méhkerékből megismert Juhász Jónás, a Dabasról ismert Vladul Stefan. Van a keretükben egy olyan játékos is, aki szerepelt csapatunkban a 2020/2021. évadban, Vastag Richárd személyében. Nyugodtan leszegezhetjük, hogy a játékoskeretük alapján a csoport egyik legerősebb csapata érkezik hozzánk.

Az eredménynek ezt még nem igazolják, valószínűleg kell egy kis idő míg összecsiszolódik a csapat, hiszen a bajnokságban egy vereséggel indítottak a csoport abszolút bajnok esélyes csapata a Békéscsabai Előre ellen, majd jött egy soványka 1:0-ás győzelem a Szeged GA II. csapat ellen, majd egy meglepő 2:1 arányú vereség és ezáltal kiesés a MOL Magyar Kupából a Pilisi LK csapatatától. (Pest vármegyei I. oszt.)

Csapatunknál pedig csak a problémákról eshet szó, hiszen a Vasas II. elleni mérkőzésen kiállított három játékosunk Malkócs Marcellen, Talpalló Norberten és Papp Zsolton túl még tartósan sérült Selmeczi-Tóth ás Ruzsa sem bevethető, de legalább Farkas János már a kupamérkőzésen a kispadra le tudott ülni, így sajnos a fegyelmezetlenségek miatt elégé hiányos keret áll a szakmai stáb rendelkezésére.

A hétvégén az esélyek nem mellettünk szólnak, de már sok alkalommal megmutatta a csapatunk, hogy erősebb csapatok ellen, akár tartalékosan is jó teljesítményt tud nyújtani, így lehet esélyünk itthon tartani a 3 pontot, ha mindenki, aki pályára lép 110 %-ot nyújt és csapatként tudunk játszani!

Kérjük szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban buzdítsák csapatunkat a helyszínen, mert pótolni kell a hiányzó játékosainkat!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − kettő =