Körösladányi MSK

Az újonc Martfű érkezik vasárnap

Az NB III. Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában hazai pályán fogadjuk a Martfűi LSE csapatát vasárnap 15 órától.

Történelmi mérkőzés következik, mert még soha nem találkoztunk tétmérkőzésen a Martfű együttesével.

Ellenfelünk labdarúgó múltját szemlélve kiderül, hogy a 2000. év óta most kerültek fel ismét a harmadosztályba, mert a 2000/2001-es idény óta ennél alacsonyabb osztályokban szerepeltek, váltakozó sikerrel. A 2022/2023-as szezont 26 győzelem és 1-1 döntetlen, valamint vereség birtokában, 79 pontot gyűjtve majdnem hibátlan mérleggel tudták megnyerni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú bajnokságot. Jelenleg nyolc forduló után 3-2-3 győzelem, döntetlen és vereség mérleggel, 11 bajnoki pont birtokában a táblázat 9. pozícióját foglalja el, ami újoncként nem rossz teljesítmény. Ezen nyolc lejátszott forduló alatt értek el meglepő, mondhatni bravúros eredményeket, például 0-2 arányban legyőzték a BKV Előrét, majd hazai pályán 3-2-re az ESMTK-t is, de voltak váratlan kudarcok is, például hazai pályán vereség a Füzesgyarmattól 4:1 arányban, vagy idegenben kiütéses 7:0-ás vereség a csoport favoritjától a Békéscsaba együttesétől, de az utolsó fordulóban legyőzték a Szeged GA II. csapatát 2:1 arányban, azaz újra építik a jó sorozatukat. Érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani Kriska Norbertre és Pintér Viktorra hiszen mindketten már 3-3 góllal járultak hozzá csapatuk sikereihez. A feljutás után gyakorlatilag komplett vérátömlesztést hajtottak végre, hiszen több mint egy csapatra való játékos érkezett a nyári szünetben Martfűre: Kriska Norbert (Tiszaföldvár), Asztalos Dávid (Hódmezővásárhely), Gerhát Dávid (Tiszaföldvár), Puskás Zoltán (Dunaföldvár), Kasik Ákos (Tiszaföldvár), Pintér Viktor (Tiszafüred), Csúri Dájmond Dávid (Dabas), Polyák Dávid (Törökszentmiklós), Ficsor Richárd (Nagykáta), Tölgyesi Viktor (Kozármisleny), Mlinárcsik Áron Mihály (Monor), valamint Szedlák Zoltán (Törökszentmiklós).

A csoport eddigi edzőváltása is hozzájuk kapcsolódik, hiszen Kardos Mihály szakmai vezető, és a Kinyik György, dr. Kardos Norbert edzőpáros is lemondott három nyeretlen fordulót követően a helyüket pedig Vadas Gergő megbízott játékos edzőként vette át és vele már jöttek az eredmények is.

Jelen pillanatban csapatunk a Füzesgyarmaton aratott győzelem nyomán a tabella harmadik helyén áll, azaz 6 helyezés és 5 pont választja el a két csapatot. Nyilván tudjuk, hogy nem szabad elbizakodottnak lenni, mert az újoncok is okozhatnak meglepetést elég, ha csak a mi szereplésünkre gondolunk az elmúlt szezonban. Ezzel együtt viszont ez az a mérkőzés, amit meg kell nyernünk, függetlenül attól, hogy eltiltás és sérülés miatt még mindig lesznek hiányzóink, így Pusztai, Czirok és Csicsely sem áll rendelkezésre. De helyettük is küzdve már két mérkőzésen tudtunk győzni, és igaz, hogy a kötelező  győzelmek a legnehezebbek, de szeretnénk folytatni ezt a sorozatot.

A mérkőzés játékvezetője Leél-Őssy Ádám, segítői Topálszki Szabina és Csákó Patrik lesznek.   A  játékvezető már vezetett már korábban nekünk mérkőzést, amelyről sajnos nincsennek szép emlékeink, hiszen a 2021. március 14-én játszott Szegedi VSE elleni mérkőzésünket vezette és ezen a mérkőzésen 2:0 arányban vereséget szenvedtünk. Pályafutása során eddig 106 mérkőzésen 371 sárga- és 27 piros lapot használt fel.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak csapatunknak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − négy =