Körösladányi MSK

Rangadókkal tűzdelt hétvége elé nézünk

Igazi rangadós hétvége következik a megyei futballban: lesz itt szomszédvári illetve városi rangadó is, mindamellett pedig nem feledkezhetünk meg két hibátlan csapat összecsapásáról sem a Megye I-ben. Izgalmas, jó hangulatú meccsek lesznek ezek egytől-egyig, érdemes lesz rájuk kilátogatni.

 

Megye I.

Füzesgyarmat – Szeghalom
Jv.:
György Sándor
szombat, 16:00

A Füzesgyarmat ebben a bajnokságban megállíthatatlannak tűnik, mégis talán a Szeghalom lesz az a csapat, akik a Sárréti rangadót kihasználva, talán pontot tudnak csenni a csapatból. A kupában ugyan könnyedén nyertek a gyarmatiak ugyanebben a felállásban, de az más tészta volt, a bajnokságban sokkal nehezebb dolguk lehet. A Szeghalom a Kondorost is megszorongatta idegenben, igaz a vendégeknél nagy hátrány lesz, hogy eltiltás miatt lesz egy hiányzójuk…

– Ez a mérkőzés mindig háromesélyes, viszont az utóbbi meccseken rendre a gyarmatiaknak sikerült a győzelem. Jobb csapata van a hazaiaknak, egyénileg is nagyon képzett játékosok alkotják a füzesgyarmati gárdát, ami a megye egyik legjobb játékosállománya egyébként. A Füzesgyarmat szerdán az NBI-es Haladástól szenvedett vereséget, de ettől függetlenül az a meccs nagy lökést adhat nekik, míg a Szeghalom a múlt heti Kondoros elleni derbiből meríthet majd hétvégén. Igazi rangadón, nagyon sok nézőre számítok, ami a hangulatot garantálja, de most sok gólra és hazai sikerre számítok az előzetes erőviszonyok alapján – elemezte a meccset Bessenyei László, a Vésztő játékosa.

Így szavaztak Önök:

Ön szerint milyen eredménnyel zárul a Füzesgyarmat - Szeghalom rangadó?

  • füzesgyarmati sikerrel (57%, 17 szavazat)
  • szeghalmi győzelemmel (27%, 8 szavazat)
  • döntetlennel (17%, 5 szavazat)

Összes szavazat: 30

Loading ... Loading ...

Megye I.

Kondoros – Rákóczi Vasas
Jv.:
Szűcs Zsolt
szombat, 16:00

Kondoroson is hatalmas derbi várható, hisz két száz százalékos csapat mérkőzik meg egymással szombaton. Ami a meccs pikantériája lesz, hogy a kupában ugyanebben a felállásban a Kondoros hátrányból verte meg a Rákóczit, amivel a vendégek búcsúztak, a hazaiak pedig a főtáblára jutottak. A visszavágás vágya tehát meglesz a hazaiakban, de az is tény, hogy a hibátlan sorozata csak az egyik félnek maradhat meg. Kérdés, hogy egy esetleges döntetlennek ki örülne jobban, de vélhetően egy nagyon színvonalas összecsapáson, jó hangulatban valamerre eldől a mérleg nyelve…

– Mindkét csapat hibátlanul szerepel eddig, igaz a Rákóczi csak három mérkőzést játszott, már a szabadnapjukat letöltötték. A kondorosiak nagyon jól feledtetik tavaszi hanyatlásukat, úgy tűnik újra a helyes útra léptek. Az előző fordulóban igaz megszenvedtek a Szeghalommal, de megmutatták, hogy hátrányból is képesek nyerni, ellenben a Rákóczi Vasas egy nagyon masszív gárda, gyors szélsőkkel. Vendég részről nem szabad megfeledkezni Tasi Róbertről sem, aki a megye egyik legjobb támadója, ő bárhonnan képes betalálni az ellenfelek kapujába és meccseket is képes eldönteni. Ennek ellenére egy jó hangulatú meccsen, sok gólt és hazai győzelmet várok – értékelt Bessenyei László, a Vésztő játékosa.

Megye II.

Békéscsabai MÁV – Atletico Békéscsaba
Jv.:
Kovács Antal
szombat, 16:00

Erre a párosításra hivatalos mérkőzésen nem volt még példa, viszont az Atletico feljutása azt jelenti, hogy újra lesz békéscsabai városi derbi. A MÁV nagyon rosszul rajtolt el idén, a csapat két ponttal az utolsó helyen áll, míg az Atletico két mérkőzéses hátrányban van a többiekkel szemben, és eddig három egységet szereztek. A városi derbi nagy küzdelmet hozhat, amelyik félnek sikerülne nyernie, az megindulhat talán felfelé a tabellán. Nagyban befolyásolja a meccset, hogy melyik fél érzi át jobban a találkozó súlyát, elöljáróban annyi biztos, hogy a vasutas csapat biztosan maximális lángon fog égni.

– Borzasztóan kezdtük a szezont, de a múlt héten már voltak biztató jelek a játékunkban. Nagy kérdés, hogy milyen összeállításban lépünk pályára, mert van pár játékosunk, akiknek a jelenléte sokat számít a pályán. Hétvégén egy nyerhető meccset buktunk el a fináléban, de az ilyen kudarcok csak erősítik a csapatot és hiszem, hogy ha sikerül kijönni a gödörből, elkerülünk erről a szégyenteljes pozícióból. Tippem: 3-0 – tippelt Csanálosi Ádám, a Békéscsabai MÁV játékosa.

Megye II.

Sarkad – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Zahorán János
szombat, 16:00

A városi derbi mellett egy szomszédvári rangadót is rendeznek hétvégén, ami szintén nagyon izgalmas összecsapást hozhat. A két csapat eddigi meccsei alapján a vendég sarkadkeresztúriak állnak jobban, talán kissé meglepő is ez, hiszen a Sarkadot előzetesen előrébb várhatták a szurkolók, de még nagyon a szezon elején vagyunk. A vendégeknek jobban megy tehát valamivel a szekér, de idegenben így sem bízhatják el magukat, hiszen mikor a legjobb javítani, ha nem egy ilyen derbin…

– Véleményem szerint döntetlen szagú a mérkőzés, amit a pillanatnyi forma és a szerencse befolyásolhat. Ha Dr. Bányait semlegesíteni tudja a Keresztúr védelme, a jobb eredményben is bízhatnak, ennek ellenére a tippem: 1-1 – elemezte a meccset Csanálosi Ádám, a Békéscsabai MÁV játékosa.

Kép: keleten.hu / Erdős Csaba

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 7 =