Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Tizenöt gólt szerzett a Szarvas hazai pályán, Sárréti rangadót nyert a Füzesgyarmat, ismét egy góllal győzte le a Rákóczit a Kondoros. A második vonalban sikerével átvette a vezetést a Békés a tabellán, otthon tartotta a három pontot az újoncok csatáján a Doboz, két kiállítás és három gól volt a margója a sarkadi szomszédvári ütközetnek.

 

Megye I.

Szarvas – Mezőkovácsháza 15 – 0 (7 – 0)
Gólszerzők:
Nagy Sz. az 5., a 7., a 10., a 32., a 60., a 61., a 67., a 85., Somogyi J. a 13., a 39., Zima D. a 45., Gulyás Á. a 65., Kiri B. a 69., Szín Á. a 79. és a 83. percben.
Kiállítva: Bíró T. (Mezőkovácsháza) a 61. percben.

Erre nem sokan számítottak volna, de az idei bajnokság legnagyobb arányú sikerét aratta a Szarvas, miután teljesen egyoldalú mérkőzésen tizenöt gólt lőtt a Mezőkovácsházának. A vendégeknél ennél jobb kezdésre számítottak, de úgy tűnik, hogy a tavaszi formát nem tudják elfeledtetni Mezőkovácsházán.

Füzesgyarmat – Szeghalom 5 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Bajnók I. a 22., az 54., a 68., Boruzs K. (ög.) a 63., Miklya M. a 73. ill. Mészáros M. a 81. percben.

A Sárréti rangadó első félidejében még kiegyenlített meccset láthatott a közönség, a félidő után azonban a Füzesgyarmat magabiztos előnyt alakított ki. A papírforma alapján mivel a Füzesgyarmat kilóg ebből a mezőnyből, így ekkora arányú siker benne volt a meccsben, még ha rangadóról is beszélünk.

Kondoros – Rákóczi Vasas 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Borgulya T. a 15., Péli T. a 79. ill. Simon R. a 37. percben.

Az első félidőben ugyan a Kondoros szerzett vezetést, de a szünet előtt ikszre mentette a meccset a Rákóczi Vasas. A második félidőben aztán benne volt a levegőben még egy gól, ami mindent eldönt, és ezt ismét a Kondoros szerezte, csakúgy, mint a kupában. Ezzel a sikerrel tovább tapadnak a Füzesgyarmatra.

Jamina – Dévaványa 2 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Göblyös S. a 35. és a 45. percben.

Az első negyvenöt perc majdnem gól nélkül fejeződött be, de a dévaványaiak nagyon rosszul hajráztak az első játékrészben, így Göblyös az utolsó tíz percben kétszer is eredményes volt, amivel igazából eldöntötte a találkozót.

Mezőhegyes – Szabadkígyós 5 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Ács L. a 7., a 82., Szabó Á. a 13., Nagy Sz. az 59., Dajcs Gy. a 84. ill. Murvai D. az 5. percben.
Kiállítva: Pozsár G. a 45. és Farkas Zs. (mindkettő Szabadkígyós) a 91. percben.

Ezen a mérkőzésen a Szabadkígyós szerzett vezetést az ötödik percben, de Ács gyorsan ikszre hozta a találkozót. Az egyenlítés után gyorsan jött a vezető találat is, a második félidőben pedig már emberelőnyben játszhatott a hazai csapat. Ezt az előnyt kamatostól kihasználták, végül 5-1-re nyertek, a vendégektől pedig még egy játékost kiállítottak.

Körösladány – Tótkomlós 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. a 34., az 54. ill. Kovács I. a 92. percben.

Nehezen húzta be csapatunk ezt a találkozót, Bakos J. büntetőből csak a 34. percben szerezte meg nekünk a vezetést. A fordulás után Kukla beadásából újra Bakos volt eredményes, ez pedig a győzelmünket jelentette, hiszen a Tótkomlós már csak szépíteni tudott a hosszabbításban.


Megye II.

Battonya – Bucsa 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Kovács Z. a 66. és Podina L. a 83. percben.
Kiállítva: Liszkai L. (Battonya) a 71. percben.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz gól a mérkőzésen, aztán a 66. percben Kovács Z. törte meg a gólcsendet. Kicsivel később a hazaiak emberhátrányba kerültek, de a hajrában elmaradt a vendég egyenlítés, helyette jött egy újabb battonyai gól, ami eldöntötte a mérkőzést.

Doboz – Csorvás 4 – 2 (4 – 2)
Gólszerzők:
Barcsay A. a 21., Szilágyi T. a 24., Varga A. (ög.) a 28., Samu P. (ög.) a 38. ill. Simon N. a 26. és Kaszai N. a 40. percben.

Miután kétgólos előnybe került a Doboz, szépített a Csorvás, majd a vendégek két öngóllal még magabiztosabbá növelték a vendéglátók előnyét. A félidőben 4-2-vel fordultak a felek, ekkor senki sem gondolta, hogy több gól már nem lesz. Azonban így lett, így a két újonc csatáját a doboziak nyerték meg, akik már a negyedik helyen állnak.

Békés – Okány 3 – 1 (3 – 0)
Gólszerzők:
László N. a 3., a 21., Reszelő R. a 26. ill. Lázár S. az 53. percben.

Az első félórában elaludt az okányi csapat, ennyi idő pedig elég volt a békésieknek, hogy három góllal is elhúzzanak. A második félidőben már csak szépíteni tudott az Okány, ami pontot nem ért most a csapatnak, míg a Békés átvette a vezetést az Újkígyóstól.

Gyomaendrőd – Békésszentandrás 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kiszely M. a 8., Putnoki T. a 79. ill. Virág I. a 71. percben.
Kiállítva: Kiss L. (Békésszentandrás) a 89. percben.

Korán előnyhöz jutott a Gyomaendrőd, ami azonban nem tartott ki a mérkőzés végéig. A 71. percben egyenlített a Békésszentandrás, ám ekkor még nem volt vége a meccsnek, hisz a Gyomaendrődnek volt még egy válasza, amivel nagy meglepetésre legyőzték a Békésszentandrást.

Kunágota – Újkígyós 5 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Hajdú N. a 4., a 39., Berta S. a 42., Prókai D. a 83., Veselicz A. a 89. ill. Gyaraki L. a 3. és Dunai Z. az 52. percben.

A forduló leggyorsabb gólváltása ezen a meccsen volt, hisz a vendégek vezető góljára egy perc múlva jött a válasz. Az egyenlítés után elhúzott a Kunágota, végül pedig nagy meglepetésre a hazaiak legyőzték a listavezetőt, pedig az elmúlt két hét alapján erre nem sokan fogadtak volna.

Sarkad – Sarkadkeresztúr 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Oláh T. a 74., Sós M. a 75. és Tóth L. a 85. percben.
Kiállítva: Ruzsa L. a 77. és Cseke N. (mindkettő a Sarkadkeresztúr) a 78. percben.

Sokáig döntetlenre állt a találkozó, de a 74. percben minden eldőlt. Nem volt elég, hogy a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, közben kettős emberelőnybe is kerültek, ami mindent eldöntött. A szomszédvári derbit így a Sarkad nyerte, míg a vendégekre nehéz mérkőzés vár jövő héten, hiszen így már háromra nőtt az eltiltottak száma.

Békéscsabai MÁV – Atletico Békéscsaba 1 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Takács K. a 6. ill. Patkás R. a 20. és az 51. percben.
Kiállítva: Nánási L. a 37. ill. Németh M. a 81. percben.

A városi rangadón a MÁV szerzett vezetést már a hatodik percben, ám nem sokkal később kiegyenlített az Atletico. Nánási kiállításával aztán nagy sanszot kapott az Atletico Békéscsaba, amit az 51. percben ki is használtak, a végére pedig még egy vendég piros lap is belefért, mert az eredmény már nem változott.

Vasárnap

Lőkösháza – Csanádapáca 5 – 1 (3 – 1)
Gólszerzők: Szilágyi Zs. a 2., a 20., Korcsok M. a 35., a 60., Fekete Cs. a 82. ill. Zsuzsa L. az 5. percben.

A korai hazai gólra gyorsan jött a vendég válasz, majd a 20. perctől kezdve egyetlen lőkösházi gólra sem volt válasz vendég részről. A hazaiak tehát otthon tartották a három pontot, pedig a Csanádapáca feljövőben volt az utóbbi hetekben.

Kép: Páliné Edit

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenegy =