Körösladányi MSK

Gyenge játékkal is sikerült nyernünk a sereghajtó Tótkomlós ellen

A sereghajtó Tótkomlós az első perctől kezdve megszállta térfelét, teljesen kontrákra rendezkedett be a csapat, ráadásul már az idővel is játszottak a meccs elején. Ez nem feküdt csapatunknak, így összességében nehezen szereztük meg a vezetést, végül pedig sikerünk is minimális lett, de a három pont így is a zsebben van a szabadnap előtt.

 

A mérkőzés harmadik percében nagy lehetőséggel indult számunkra a meccs, ami ha bemegy, lehet másképp alakul az egész találkozó. Bakos szabadrúgása a kapusról kijött, Kukla viszont védőjével a nyakán csak kapu mellé tudta kotorni a lasztit. A 10. minutumban aztán egy szöglet csúszott Bakos elé egy vendég fejről, ő pedig éles szögből kicsivel kapu fölé lőtt. Szinte egyből jött egy újabb lehetőség, Viczián beadását egy perccel később Laksteter J. fejelte kapu fölé.

Ezután a kezdeti lendület alábbhagyott és sokáig érdemleges dolgot nem láttunk a pályán, egészen a 33. percig, amikor Kéki beadása után Farkasinszki ellen szabálytalankodtak, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Bakos J. állt, aki higgadtan a bal alsóba helyezett, a kapus a másik irányba mozdult el. (1-0) A 41. minutumban Laksteter cseleit próbálták követni a védők, játékosunk pedig okosan ugratta ki Bakost, aki ugyan elfektette a kapust, de annyira kisodródott, hogy éles szögből nem tudott már gólt elérni, ráadásul a védők is visszaértek ekkora. Az első félidő hosszabbításában talán a meccs legszebb momentumát láthattuk. Balról, jó szögből végezhettünk el szabadrúgást, a labda mögé pedig ketten álltak: Bakos átlépte a pöttyöst, Szalazsán pedig kapura tekerte, a hálóőr bravúrral mentett a jobb felsőből.

A szünet után vészjóslóan közeledtek a pályához a viharfelhők, de a második játékrészt még el tudták kezdeni a felek. Ez számunkra jó is volt, hiszen az 54. percben Laksteter a kígyótérről lágyan emelt Kukla elé, akinek a beadását középen Bakos teljesen üresen fejelte a vendég kapuba. (2-0) A második találat után a főszerep a viharfelhőké lett, amik egyre csak közeledtek, a 63. percben pedig a villámlások miatt félbe is szakadt a mérkőzés, bő 25 percre.

Miután a vihar továbbment, a csapatok ismét pályára szaladtak, igaz ekkor már állt a víz rendesen a játéktéren, ami plusz izgalmakat vitt néha a játékba. A mérkőzés érdekessége mégis az, hogy a folytatásban egymással és a körülményekkel küzdöttek a felek, igazi helyzet nagyon sokáig nem is alakult ki. Már a 89. percben jártunk, amikor a vendég védő hosszan tolta meg a labdát, Fülöp szerelte, majd Papp M. jó helyről kapura tüzelt, de a hálóőr a helyén volt. A mérkőzés végszava mégsem ez volt, hanem a 92. percben a tótkomlósi szépítés. Közel a kapunkhoz szabadrúgást kapott a vendég gárda, melyet laposan tűztek kapura, Borbély védett is, ám a kipattanóra csak Kovács I. érkezett, akinek nehéz dolga már nem volt. (2-1)

Összegzés

A mérkőzés nagy iramot és szép játékot egyik fél részéről sem hozott, de ennyire védekező csapat ellen nehéz is szépen futballozni. A második félidőben a nem várt szünet mindkét csapatot megfogta, és a mérkőzés utolsó részére rá is nyomta a bélyegét, hiszen konkrétan a 63. perctől semmi sem történt a pályán. Gyenge játékkal ugyan, de a három pontot megszereztük, ami nagyon fontos. Egy hét pihenő után október első napján újra hazai pályán játszunk, a Szabadkígyós ellen.

Körösladány MSK – Tótkomlósi TC 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. a 34., az 54. ill. Kovács I. a 92. percben.
Sárga lap: Jámbor J. a 33. és Péli M. (mindkettő a Tótkomlós) az 51. percben.
Jók: Kajó A., Viczián D., Bakos J. ill. Karkus J., Jámbor J., Baliga K., Baliga Sz., Moszheim J.

180 néző

Körösladány MSK: Borbély Z. — Vincze Gy. (Fülöp K. a 85’), Viczián D., Nagy S., Kajó A. — Kéki Cs., Farkasinszki L., Szalazsán A. (Papp M. a 77’), Kukla Zs. — Bakos J., Laksteter J. (Komódi B. a 77’)

Tótkomlósi TC: Karkus J. — Jámbor J., Abonyi Á., Poljak D., Kovács I., Baliga K. (Kurucz Zs. a 88’), Baliga Sz., Moszheim J., Barna L. (Takács R. a 92’), Péli M. (Csurár V. a 63’), Bíró B.

Somogyi János — Volt jobb, remélem lesz is! Ma csak a három pontnak örülhetünk.

Bordás Sándor, Füredi János — A hozzáállással és a játékkal teljes mértékben elégedett voltam, de az eredménnyel természetesen nem. Ha így folytatjuk eredményesek is leszünk nemsokára.

Statisztika

kapura lövés: 9 ill. 2
kaput eltaláló lövés: 7 ill. 2
szabálytalanság: 16 ill. 17
szöglet: 11 ill. 2
les: 0 ill. 0
sárga lap: 0 ill. 2
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenöt =