Körösladányi MSK

Talán az ősz legkiemelkedőbb bravúrját mutatta be a Doboz

A nyolcvanadik percben kettő gólos előnyben bármelyik csapat megnyugodhatna már egy átlagos találkozón, azonban a Csanádapácának ezt az előnyt sikerült kiadnia a kezéből hétvégén. A doboziak talán az ősz legkiemelkedőbb bravúrját mutatták be. A forduló után már csak két együttes van a Megye I-ben és II-ben, akik még nem tudtak nyerni idén.

 

Igazi nagy meglepetésről nem tudnánk beszámolni a múlt hétvégéről, viszont annál több bravúr volt a pályákon: már önmagában a Békésszentandrás békési sikere is hatalmas bravúr, főleg annak függvényében, hogy a csapat sokat játszott emberhátrányban. Emellett meg kell említeni a szeghalmiak idegenbeli feltámadását kétgólos hátrányból, de ami mindent vitt, az a doboziak győzelme. A 80. percben még kétgólos hátrányban volt a csapat, a lefújáskor viszont már náluk volt az előny, ez a produktum pedig megsüvegelendő.

Ezen a hétvégén mesterhármasig nem jutott egyetlen támadó sem, duplázni viszont többen is tudtak: többek között a lőkösházi Puporka E., a kunágotai Balogh A., a battonyai Podina L. illetve a füzesgyarmati Bajnók I. és Miklya M. A legfontosabb gól viszont nem lehet másé, mint a dobozi Huszár Attiláé, aki a 90. percben koronázta meg csapata hajráját.

A forduló utáni érdekesség, hogy a Megye I. és a Megye II. osztályban is egy-egy csapat van még győzelem nélkül. Az elmúlt öt szezonban a Megye I-ben ugyanennyi forduló után kétszer (2014/15, 2011/12) fordult csak elő, hogy már legalább egyszer mindenki nyert, míg a leggyengébb idény a 2012/13-as szezon volt, amikor hét kör után még hárman álltak győzelem nélkül. A Megye II-ben minden esztendőben ugyanígy egy klub állt győzelem nélkül, kivétel ez alól a 2011/12-s szezon, amikor két ilyen gárda volt.

Kapott gól nélküli percek a 7. ill. a 8. forduló után

Megye I.

147 perc – Tótkomlós
95 perc – Kondoros

Megye II.

120 perc – Lőkösháza
108 perc – Csorvás
90 perc – Békéscsabai MÁV

Győzelmi sorozat a 7. ill. a 8. forduló után

Megye I.

7 meccs – Kondoros
3 meccs – Szarvas
1 meccs – Tótkomlós, Füzesgyarmat

Megye II.

2 meccs – Békésszentandrás, Bucsa
1 meccs – Gyomaendrőd, Doboz, Lőkösháza, Battonya

Kapott gól nélküli mérkőzés 7 ill. 8 forduló után

Megye I.

2 meccs – Füzesgyarmat, Rákóczi Vasas, Szarvas, Kondoros
1 meccs – Szeghalom, Körösladány, Mezőhegyes, Jamina, Tótkomlós

Megye II.

4 meccs – Békésszentandrás
3 meccs – Békés
2 meccs – Újkígyós, Sarkad, Lőkösháza
1 meccs – Doboz, Gyomaendrőd, Sarkadkeresztúr, Battonya, Okány, Kunágota, Békéscsabai MÁV, Csorvás

Kép: Szabó Zsolt

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tizenegy =