Körösladányi MSK

Szép győzelem a masszív Mezőhegyes ellen

A házigazdák ugyan vezetést szerzetek a kilencedik percben, de csapatunk remek játékkal a második félidő derekára megfordította az állást, így a végén a Mezőhegyes találata csak a szépítést jelentette. Roppant fontos három pontot szereztünk, érdekesség, hogy ellenfelünknek valahogy sosem jön ki a lépés ellenünk.

 

Mindkét csapat próbált kezdeményezően fellépni a mérkőzés elején, végül a hazaiaknak indult jól a meccs, mert a 9. percben vezetést szereztek. Ács szabadrúgását Borbély öklözte a levegőbe, a kipattanóra pedig csak hazai játékosok érkeztek, Lugasi M. tudott eredményes lenni. (1-0) A 11. percben aztán Papp Zs. is elengedett egy lövést, de azt a kapus szögletre tolta, majd a 17. percben ismét szögletre tisztáztak a vendéglátók, amit Kormány adott középre, a hosszún pedig Komódi teljesen üresen érkezett és köszönte a lehetőséget, gólt szerzett. (1-1) Pár perccel később maga Kormány L. tudott lőni, de a kaput nem találta el, ezután pedig a Mezőhegyes jött jó helyről szabadrúgással, de a sorfalról számunkra jól pattant meg a labda, szögletre.

Már a 32. percben jártunk, amikor Kormány a jobb szélen roboghatott el, beadása nagy veszélyt jelentett volna, de egy védő bele tudott érni, így a nagy lehetőségből semmi sem lett. A másik oldalon viszont komoly veszély alakult ki egy szabadrúgásból, amit Szabó Á. a felső lécre lőtt. Kicsivel később újabb nagy lehetőséget hagyott ki a hazai csapat, egy sarokból érkező labdát Dajcs Gy. közelről kapu fölé lőtt. Nálunk viszont nem maradt ki a helyzet, Papp Zs. a 40. minutumban védője mögül bújt ki, a tizenhatosnál középre vezette a lasztit, majd a rövid alsóba helyezte. (1-2) A félidő zárásaként még a Mezőhegyesnek volt egy veszélyes beadása, de Zsilák M. próbálkozását Borbély bravúrral védte.

A második játékrész számunkra kedvezően kezdődött, az 57. percben Papp Zs. remekül ugratta ki bal oldalon Komódit, aki ezzel ziccerbe került, a kapussal szemben pedig nem hibázott. (1-3) A gól kicsit megfogta a hazaiakat, így a 61. percben újabb gólt értünk el: Bakos a lesen álló Komódit szerette volna indítani, játékosunk azonban nem mozdult rá a labdára, Papp Zs. pedig mélységből indulva egy az egyben vihette a kapusra a labdát, fiatal futballistánk nem is hibázott. (1-4) A 72. percben aztán Ács gurított le egy szabadrúgást Szabónak, ő viszont a kígyótérről kapu fölé tüzelt. A 78. percben jött a hazai szépítés, Szabó Á. a hosszún érkezett üresen egy bal oldali beadásra, a játékos a rövidbe lőtte a pöttyöst. (2-4) A hajrára még maradt egy hazai lehetőség, Karancsi lövésénél Borbély bravúrral védett, majd a másik oldalon Szarka próbálkozásánál szintén bravúr kellett a hálóőrtől.

Összegzés

Csapatunk jól játszott a Mezőhegyes ellen, bár ismét hátrányból kellett felállnunk. Sikerünk viszont megérdemelt volt, így pedig úgy látszik, hogy a mezőhegyesieknek valahogy sosem jön ki a lépés ellenünk. Ezzel a három ponttal újból jeleztük, hogy célunk a harmadik hely megszerzése, jelenleg pedig a szabadnapos Rákóczi Vasast megelőzve a harmadik helyre kerültünk.

Mezőhegyesi SE – Körösladány MSK 2 – 4 (1 – 2)
Gólszerzők:
Lugasi M. a 9., Szabó Á. a 78. ill. Komódi B. a 17., az 58., Papp Zs. a 40. és a 61. percben.
Sárga lap: Faragó Á. a 20., Szabó Á. az 59., Dócza G. a 66. ill. Zsömbörgi M. a 23., Papp Zs. a 26., Farkasinszki L. a 33., Szarka Z. az 59. percben.

Mezőhegyesi SE: Varga P. (Fekete B. a 46’) — Ács L., Dajcs Gy., Lugasi M., Rotár P. (Isaszegi M. a 82’), Szlovák N., Karancsi N., Faragó Á. (Lukács L. a 64’), Dócza G., Zsilák M. (Nagy Sz. a 46’), Szabó Á.

Körösladány MSK: Borbély Z. — Vincze Gy., Nagy S., Zsömbörgi M., Kukla Zs. — Papp Zs. (Fülöp K. a 90’), Komódi B. (Molnár J. a 68’), Farkasinszki L., Szarka Z., Kormány L. (Szalazsán A. a 74’) — Bakos J.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =