Körösladányi MSK

Hátrányból fordítva nyert a Taksony

Az NBIII-as bajnokság 15. fordulójában Taksony ellen léptünk pályára idegenben. Ilyés találatával ugyan megszereztük a vezetést, de ellenfelünk megfordította a meccset, és a végén az emberelőny ellenére sem sikerült már ikszre menteni a találkozót.

 

22. perc: Szántó jó ütemben ugratta ki Ilyést, aki a kapuig vezetve a labdát a jobb felsőbe lőtt. (0-1)

40. perc: Egy átlövés pattant le védőnkről, éppen Király elé, aki egyből lőtt. Szép találattal egyenlített a Taksony. (1-1)

51. perc: Jobb oldalon vezetett támadást a hazai csapat, majd a kapunk elé lőtt labdát az üresen érkező Tóth L. rúgta a kapunkba. (2-1)

75. perc: Krajcsót lökte el Balázs, amiért megkapta a játékos második sárga lapját.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hatodik percben Kisari elől mentettek a védők egy centerezés után, majd a másik oldalon Szántónak kellett hasonló helyzetben mentenie. A 22. percben aztán egy remek passzt követően Ilyés került gólhelyzetbe és meg is szerezte csapatunknak a vezetést. Nem sokkal később Simon pörgette Nagy kapusba a labdát, Szalai passzát követően, majd egy lepattanó labdából Király révén kiegyenlített a hazai csapat. A fordulást követően jól kezdett a Taksony, Tóth hatalmas helyzeténél Nagy védett bravúrral, a kipattanót pedig újra kapura tűzték, ekkor Zelenyánszki vágta ki a pöttyöst a kapu torkából. Az 51. percben Tóth L. lövésénél már kapusunk is tehetetlen volt, így a hazaiakhoz került az előny. A gól után próbáltunk ritmust váltani, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, majd jött a 75. perc, amikor csapatunk emberelőnybe került. A kiállításnál megítélt szabadrúgást Mácsai kicsivel tekerte kapu fölé, a mérkőzés zárásaként pedig Krajcsó került helyzetbe, de lövésénél a hazai kapus bravúrral védett.

Nehéz talajú pályán küzdöttek a csapatok vasárnap délután, sajnos az előnyt ugyan sikerült megszereznünk, de ellenfelünk a félidő előtt és a fordulást követően szinte egyből betalált, így megfordították az állást. A kiállítás után emberelőnyben focizhattunk, de gólt már nem sikerült szereznünk. Jövő hét vasárnap a Kozármisleny csapatát fogadjuk.

Taksony SE – Körösladányi MSK 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Király M. a 40., Tóth L. az 51. ill. Ilyés T. a 22. percben.
Sárga lapok: Mácsai L. a 36. és Krajcsó K. (mindkettő Körösladány) az 52. percben.
Kiállítva: Balázs R. (Taksony) a 75. percben.
Jók: Vincze D., Szántó M., Ilyés T.

100 néző

Taksony SE: Palásthy D. – Hesz O., Szalai A., Búrány Z., Gulyás M., Szilágyi M., Simon A. (Félegyházi K. a 92′), Tóth L. (Gálfi L. a 85′), Balázs R., Tóth F., Király M. (Fodor D. a 71′)

Vezetőedző: Schőn László

Körösladányi MSK: Nagy B. – Krajcsó K., Ruzsa Z., Rádai G. (Prasler az 58′), Kisari T. (Vastag R. az 58′), Zelenyánszki L., Szántó M., Ilyés T., Mácsai L. (Szabó Á. a 80′), Vincze D., Burai D. (Knyihár D. az 58′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Fodor Sándor: A pálya talaja az egész mérkőzés folyamán mind a két csapatra kihatással volt, inkább a labdáért való párharcok jellemezték a találkozót. Vezetésünk birtokában az első félidő végén és a második félidő elején saját hibánkból két elkerülhető gólt kaptunk, amivel az ellenfelünk megfordította a mérkőzés állását. A kiállítást követően minden elképzelhetőt megtettünk, hogy magunk javára fordítsuk a mérkőzést, helyzeteket kialakítottuk, de gólt nem tudtunk elérni. Gratulálok a hazai csapatnak!

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =