Körösladányi MSK

A jobb helyzetkihasználás döntött, nem volt ekkora különbség a felek között

NBIII-as csapatunk a Paks második gárdáját fogadta hazai környezetben és sajnos kettő-ötös vereséget szenvedtünk. A háromgólos különbség azonban nem tükrözi a két klub közötti különbséget, a helyzeteink nekünk is megvoltak, amiket ha értékesítünk, akár pontot, pontokat is szerezhettünk volna.

 

10. perc: Süvöltös egy váratlan átlövés után a bal felsőbe helyezte a labdát. (0-1)

25. perc: Szögletet végzett el csapatunk, Mácsai labdáját pedig Krajcsó vágta a vendég kapuba. (1-1)

39. perc: Bal oldali támadást követően Szendrei kapta meg a labdát szélről, aki a rövid alsóba pörgette a pöttyöst. (1-2)

50. perc: Csapatunk akciója után egy ellentámadásból került a kapunk elé a paksi csapat, majd Bognár egy az egyben Nagy kapussal szemben nem hibázott. (1-3)

53. perc: Ismét sarokrúgásból okoztuk a veszélyt a vendég kapu előtt, a középre adott labdát a hosszún Vincze csúsztatta meg, majd Bognár a saját kapujába továbbította a játékszert. (2-3)

55. perc: Jobb oldalon vitte végig a paksi csapat az akciót, Szendrei pedig a védőjéről lefordulva mattolta Nagy kapust. (2-4)

83. perc: Büntetőt kapott a vendég együttes, a pontrúgást pedig Debreceni értékesítette. (2-5)

Kisari fejesével indult a találkozó, így korán be kellett mutatni az első védést a paksi kapusnak. Ezt követte Ilyés lövése, ahol szintén a hálóőr védett, majd a nyolcadik percben a vendégek is megdolgoztatták Nagy kapusunkat. A 10. minutumban egy váratlan átlövéssel előnybe kerültek az atomvárosiak. A gól után nem sokkal Mácsai távoli próbálkozásánál kellett bravúrral védenie Borsosnak, ezt pedig követte a 25. percben Ilyés lövése, amikor szintén bravúrral védett a kapus, szögletre tisztázott. A sarokrúgásból viszont Krajcsó egálra hozta a meccset. Az egyenlítés után gólhelyzet nem alakult ki sokáig, a 39. percben viszont Szendrei rövid alsóba pörgetett labdája újra előnybe hozta a vendégeket. A szünet előtt így is egyenlíthettünk volna, ám Ilyés hiába vitte el a kapus mellett is a labdát, a kapura lövését egy védőnek sikerült semlegesítenie.

Mozgalmasan kezdődött a második játékrész, Nagy kapusnak szinte egyből védenie kellett Szendrei lövésénél, majd három perc leforgása alatt Bognár két gólt is szerzett, egyet a mi kapunkba, egyet pedig a sajátjába. Egygólos hátrányban még bármi megtörténhetett volna, ám az 55. percben Szendrei védőjéről lefordulva újra kétgólosra növelte csapata előnyét. A 68. percben aztán Ilyést buktatta a kapus, így büntetőt kaptunk, amit Ruzsa félmagasan lőtt, Borsos pedig javítva hibáját kiütötte a lövést. A 79. percben Vincze fejese az üres kapu fölé szállt, míg pár perccel később a másik oldalon megítélt büntetőt értékesítette Debreceni, így eldőlt a három pont sorsa. A hajrára így is maradt még két helyzetünk, Szabó V. labdájából Krajcsó lőtt, a kapus bravúrral védett, két perccel később pedig Ilyés emelte át a labdát a kapuson, de a felső léc mentett.

Ezen a mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink, amik sajnos kimaradtak, míg a vendégek sokkal jobb helyzetkihasználással megérdemelten nyerték meg az összecsapást. Egy hét múlva az Újpest II. csapatához utazunk.

Körösladányi MSK – Paksi FC II. 2 – 5 (1 – 2)
Gólszerzők: Krajcsó K. a 25., Bognár D. (ög.) az 53. ill. Süvöltös A. a 10., Szendrei Á. a 39., az 55., Bognár D. az 50. és Debreceni Á. (11-esből) a 83. percben.
Sárga lapok: Szántó M. a 48., Ilyés T. a 67. ill. Bognár D. az 57. és Görög G. a 78. percben.
Jók: Krajcsó K., Mácsai L., Vincze D.

zárt kapuk mögött

Körösaldányi MSK: Nagy B. – Krajcsó K., Ruzsa Z., Rádai G. (Szabó V. a 46′), Kisari T. (Vastag R. az 52′), Ilyés T., Prasler (Szabó Á. a 60′), Mácsai L. (Gyomai Á. a 84′), Szántó M., Vincze D., Pusztai A. (Knyihár D. a 60′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Paksi FC II.: Borsos V. – Delea Zs., Lorentz M., Szendrei Á., Sipos Z. (Gyurkits G. a 71′), Csősz R. (Kovács L. a 71′), Debreceni Á., Süvöltös A. (Tamás B. a 84′), Budai I. (Bognár D. a 46′), Szekszárdi M., Kővári R. (Görög G. a 62′)

Vezetőedző: Kindl István

Fodor Sándor: Agresszívan és magas ritmusban játszó ellenfelünkkel szemben végig egyenrangú partnerek voltunk. A két csapat között a különbséget az jelentette, hogy míg ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit, mi ordító helyzetekben, sőt még tizenegyesből sem tudtunk a kapuba találni. Aki nem látta a mérkőzést az legyinthetne is egyet, de a játék képéből mi is kijöhettünk volna akár győztesen is. Gratulálnunk kell a paksiaknak, mivel kihasználták a lehetőségeiket, így megérdemelten nyertek.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =