Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

A Füzesgyarmat, Kondoros, Rákóczi Vasas trió hazai pályán tudott nyerni, míg a többi első osztályú mérkőzésen egy-egyes döntetlen született. A második vonalban csak a hajrában tudott nyerni a Békésszentandrás, magabiztosan győzött a Lőkösháza, megizzadt a Békés Gyomaendrődön.

 

Megye I.

Füzesgyarmati SK – Körösladány MSK 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Laksteter J. (ög.) a 35., Miklya M. az 59. ill. Kéki Cs. a 15. percben.

Kiegyenlített párharcot hozott ez a Sárréti rangadó, ahol csak megnehezíteni tudtuk a Füzesgyarmat dolgát, hiszen pontot nem szereztünk, bár összességében legalább egy egységre rászolgáltunk volna. A hazaiak továbbra is vezetik a bajnokságot.

Kondoros – Szarvas 4 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Süli A. a 10., Borgulya T. a 28., Zsíros P. a 47., Lakatos E. a 68. ill. Somogyi J. a 34. percben.

Korán vezetést szerzett a Kondoros, amit növelni is tudtak a hazaiak. A szünet előtt ugyan szépített a Kondoros, de izgalmas így sem lett a találkozó, mert a második félidő legelején újra kétgólosra növelte előnyét a hazai gárda, amit már nem is adtak ki a kezükből. Sikerükkel tartják a második helyet.

Jamina – Mezőhegyes 1 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Barna D. a 40. ill. Szabó Á. az 1. percben.

Már az első percben vezetést szerzett a Mezőhegyes, ez azonban nem tartott ki a félidőig, mert a 40. minutumban egyenlítettek. A második játékrészben aztán több gól már nem született, így a Jamina ismét meglepetést okozott a jól játszó Mezőhegyes ellen.

Vésztő – Szabadkígyós 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Rotár P. a 24. ill. Farkas F. a 93. percben.
Kiállítva: Pap Zs. a 29. és Balázs Z. (mindkettő a Vésztő) a 95. percben.

A vésztői csapat szerezte meg a vezetést ezen a találkozón, ám korán emberhátrányba is került a csapat, ami nem tűnt jó előjelnek akkor. Tíz emberrel a csapat azonban mégis kihúzta a mérkőzést, hiszen a hosszabbításban, a 93. percben egyenlített a Szabadkígyós. Ha ez nem lenne elég, a 95. percben még egy piros lap volt a hazaiaknak, de az eredmény már nem változott. A vésztői vesszőfutás így folytatódik tavasszal.

Dévaványa – Mezőkovácsháza 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Tusjak G. a 3. ill. Hrabovszki Z. a 85. percben.

Már a harmadik percben előnybe került a Dévaványa, ami vélhetően megfogta a vendég csapatot. Talán egy újabb dévaványai találat eldöntötte volna a meccset, de ez elmaradt, így a Mezőkovácsháza 85. percben szerzett gólja egy pontot ért a csapatnak.

Rákóczi Vasas – Szeghalom 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Simon R. az 53., a 62. és Mazán N. a 88. percben.

A délutáni villanyfényes mérkőzés első negyvenöt perce nem hozott találatot, majd a második félidőben már belejöttek a gólszerzésbe a támadók. Hazai oldalon Simon R. gyorsan duplázott a második félidőben, ez pedig a találkozót is eldöntötte.


Megye II.

Békésszentandrás – Csorvás 4 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Kiss L. a 80., Koppányi P. a 85., Kovács N. a 87. és Kiss T. a 90. percben.

Hiába a végeredmény, ez a mérkőzés nem volt annyira sima, mint amennyire az eredmény azt mutatja. Egészen a 80. percig null-nullás eredmény volt, csak ezután szerzett vezetést a Békésszentandrás, és hozta ennyire simára ezt a találkozót. Nyertek ugyan a vendéglátók, de nem volt számukra ez egyszerű mérkőzés.

Csanádapáca – Okány 1 – 0 (0 – 0)
Gólszerző:
Zsuzsa L. a 60. percben.

Ez a hatpontos rangadó tipikus egygólos meccs volt, ezt az egyetlen találatot pedig a Csanádapáca szerezte most, akik a 10. helyre jöttek így előre, kellően távol vannak a veszélyzónától. Az Okány a 13., de a kieső helytől még megnyugtató távolságra vannak.

Gyomaendrőd – Békés 1 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Furka Zs. a 14. ill. Reszelő M. a 11. és Kardos I. a 65. percben.

Gyors gólváltás volt a mérkőzés elején, így igazán kiélezett küzdelem alakulhatott ki a pályán. A második félidőben aztán Kardos gólja mindent eldöntött, de ahogy az várható volt, egyáltalán nem volt egyszerű dolga a vendégeknek. A Gyomaendrőd idén elsőnek veszített pontot hazai pályán.

Kunágota – Doboz 0 – 1 (0 – 1)
Gólszerző:
Szigeti J. a 34. percben.

Ezt az összecsapást is egyetlen gól döntötte el, amit a doboziak szerezték még az első félidő hajrája előtt. A Kunágota az utóbbi hetekben gyengén szerepel, ez volt zsinórban a negyedik vereségük, és az utolsó bennmaradó helyen állnak.

Sarkad – Battonya 3 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Sós M. a 27., a 46., Kurta a 42. ill. Podina L. a 80. percben.

A jól menetelő Battonyát megállította az utóbbi hetekben gyengén szereplő sarkadi csapat. A hazaiak egy félidő alatt kétgólos előnyre tettek szert, ez pedig a lefújásig meg is maradt. A hazaiakra ráfért ez a siker.

Sarkadkeresztúr – Békéscsabai MÁV 2 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Rácz Gy. a 15., a 69. ill. Ruzsa L. (ög.) a 19. és Hrabovszki G. a 78. percben.

Még mindig formálódik a sarkadkeresztúri csapat, hiszen a sereghajtó MÁV ellen nem sikerült nyerniük, a vendégek kétszer is felálltak hátrányból, és újra egy pontot szereztek. A vasutas gárdának ez az egy pont is értékes, de így nagy a lemaradásuk.

Újkígyós – Bucsa 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Gyaraki L. a 38. ill. Kovács Zs. az 52. percben.

Két hasonló képességű gárda mérkőzésén most döntetlen született. Az újkígyósiak szerezték meg a vezetést, a Bucsa jött vissza a mérkőzésbe, az egy ponttal mindkét félnek meg kell elégednie.

Atletico Békéscsaba – Lőkösháza 0 – 5 (0 – 2)
Gólszerzők:
Kovács J. a 26., Szilágyi Zs. a 43., Kacsala N. a 73., Korcsok a 78. és Szűcs a 85. percben.
Kiállítva: Lukoviczki, Patkás G. ill. Kacsala N.

A találkozó elég sima volt, a címvédő Lőkösháza könnyedén győzte le az újonc Atletico Békéscsabát. A találkozó nem csak gólokban volt gazdag, hanem piros lapokból is, hiszen hármat is kiosztott a játékvezető.

Kép: newjsag.hu
Videó: keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =