Körösladányi MSK

Nagyító alatt a hétvégi forduló mérkőzései

Csapatunk hazai pályán vágna vissza az őszi vereségért, míg a Dévaványa idegenben okozna meglepetést. A Megye II-ben a Békésszentandrás visszavághat az Újkígyósnak az őszi vereségért, a Csorvás vagy a Kunágota pedig kilábalhat a rossz sorozatból. Nehéz helyzetben a MÁV és az Atletico.

 

Megye I.

Körösladány – Szarvas   (ősszel: 1 – 3)
Jv.:
Zahorán János
szombat, 14:30

Hazai pályán próbálhatunk revansot venni az ősszel elszenvedett vereségünkért, de meg kell jegyezni, hogy korántsem lesz egyszerű dolgunk. A szarvasiak jó erőből állnak, és a mérkőzés előtt a papírforma alapján talán a legtöbben őket tartják a mérkőzés esélyesének. Hazai pályán viszont pluszt kell mutatnunk, és a csapatnak a legjobb arcát kell előrántania a tarsolyból, hogy legyen esélyünk a három pont megszerzésére.

Szabadkígyós – Jamina   (ősszel: 3 – 4)
Jv.:
Szelezsán György
szombat, 14:30

Ősszel gólgazdag mérkőzést játszott egymással a két csapat, ez pedig hétvégén sem lesz kizárva. A két csapat kerete nem sok helyen változott a tél folyamán, így az őszihez hasonló játékerőről beszélhetünk mindkét félnél. A hazai pálya előnye a Szabadkígyósnál lesz, ezzel élhetnek a házigazdák.

Rákóczi Vasas – Dévaványa   (ősszel: 7 – 2)
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 14:30

Komoly vereségért vághatna vissza a Dévaványa idegenben a Rákóczi Vasasnak. A vendégek kerete ugyan sok helyen nem változott, de Ernyes és Kéki érkezése éppen elég ahhoz, hogy az állóvizet felkavarják Dévaványán. A kellő lelkesedés biztosan meglesz vendég oldalon, ami a sikert nem garantálja, de benne lehet a meccsben a meglepetés.

Tótkomlós – Kondoros   (ősszel: 1 – 5)
Jv.:
Telek András
vasárnap, 14:30

A két csapat között nagy a különbség, ami a tabellán is meglátszik. Ezen a hétvégén nem a Tótkomlós lesz a favorit, de a hazaiak mindent meg fognak tenni a meglepetés érdekében. Vendég oldalon csak a győzelem lehet elfogadható, ilyen mérkőzésen nem veszíthetnek pontot, hisz céljuk a bajnoki cím.

A forduló rangadói, melyekről ITT olvashat:

Mezőhegyes – Füzesgyarmat
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 14:30

Szeghalom – Vésztő
Jv.:
Hanyecz Bence
szombat, 14:30


Megye II.

Csanádapáca – Sarkadkeresztúr   (ősszel: 1 – 4)
Jv.:
Görgényi András
szombat, 14:30

A Csanádapáca vereséggel, míg a Sarkadkeresztúr döntetlennel nyitotta a tavaszt, ezen a hétvégén pedig mindkét félnek lesz módja javítani. Amíg a Csanádapáca mellett a hazai pálya előnye szól, addig azt sem felejthetjük el, hogy a bajnokságban hat mérkőzés óta veretlen a Sarkadkeresztúr. Minimális különbség lehet a csapatok között.

Csorvás – Kunágota   (ősszel: 3 – 2)
Jv.:
Farkas Csaba Zsolt
szombat, 14:30

Mondhatni fej-fej mellett halad a két csapat, hiszen az alsóházban csak két pont választja el a csapatokat. Az utolsó öt mérkőzését mindkét fél elveszítette, így a javításra ezen a hétvégén lesz lehetőség. Az összecsapáson a döntetlen lenne a legrosszabb eredmény mindkét oldalon, egy sikerrel talán megindulhatna felfelé valamelyik csapat.

Békéscsabai MÁV – Lőkösháza   (ősszel: 0 – 5)
Jv.:
Kundla Attila
szombat, 14:30

Nehéz helyzetben van a vasutas csapat, múlt héten nagy vereségbe szaladtak bele Gyomaendrődön, és továbbra is a kieső helyen állnak. A Lőkösháza rangadót nyert a tavaszi nyitányon, nagy meglepetés lenne, ha a MÁV otthonában nem tudnának győzni.

Okány – Sarkad   (ősszel: 1 – 3)
Jv.:
Fekete Zoltán
szombat, 14:30

Mindkét csapat pontszerzéssel abszolválta az előző fordulót, most pedig az Okány hazai pályán nehezítheti meg a Sarkad dolgát. Hazai környezetben az okányiak ősszel jól meneteltek, ezt nem feledhetik el Sarkadon sem, hiszen könnyen belefuthatnak egy meglepetésbe.

Békésszentandrás – Újkígyós   (ősszel: 2 – 3)
Jv.:
Tóth Imre
szombat, 14:30

A szezon első felében hatalmas meglepetést okozott az Újkígyós azzal, hogy a szentandrásiakat hazai pályán legyőzték, de most jóval nehezebb dolguk lesz idegenben. Ráadásul a Békésszentandrás számára jól jönne egy siker, hiszen a Békés idegenben játszik, így kedvező eredmény esetén elléphetnének riválisuktól. Vajon megesik még egyszer, hogy a Békésszentandrást legyőzi az Újkígyós?

Doboz – Atletico Békéscsaba   (ősszel: 0 – 1)
Jv.:
Krajcsovicz Zsolt
szombat, 14:30

Az őszi eredmény kissé meglepő annak fényében, hogy a Doboz az előző öt mérkőzését megnyerte, míg az Atletico az utolsó ötöt elveszítette. Jelen állás szerint nagyon meglepő lenne, ha a meglepetést meglepetése halmozó Doboz ezen a meccsen elbukna.

Bucsa – Gyomaendrőd   (ősszel: 0 – 5)
Jv.:
Krisán János
vasárnap, 14:30

Magabiztos győzelemmel kezdett mindkét csapat az előző hétvégén, ezen a meccsen viszont már nehezebb dolga lesz mindkét csapatnak. A bucsaiak otthon nagyon masszívak tudnak lenni, ellenben a Gyomaendrőd fiatalos lendülete előny lehet. Szoros meccsen fog eldőlni a három pont sorsa.

A forduló rangadója, melyről ITT olvashat:

Battonya – Békés
Jv.:
Pájer Tamás
szombat, 14:30

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =