Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. hétvégi mérkőzései

A Megye I. osztály vasárnapi mérkőzésein szinte mindenhol a hazai csapat várja esélyesként a találkozót, de Tótkomlóson sem feltétlen lesz ez másképp, mert a csapat kellően motivált a hullámvölgyben lévő Rákóczi Vasas ellen. A második vonalban sok egyforma csapat találkozik majd egymással, Békéscsabán a Csányi utcában pedig hatpontos mérkőzést rendeznek.

 

Megye I.

Szarvas – Vésztő
Jv.:
Arad megye
vasárnap, 15:00

A Vésztőnek eddig nem sikerült még nyernie a bajnokságban, ellenben a Szarvasnak nagyon jól megy, stabilan tartják a harmadik helyüket. Hazai pályán tovább nő ráadásul az esélyük, így nehéz elképzelni, hogy a vendégek keresztbe tesznek a szarvasi expressznek.

Körösladány – Mezőkovácsháza
Jv.:
Modes Ottó Péter
vasárnap, 15:00

A tabellán elfoglalt helyezés alapján csapatunk lenne az esélyesebb hétvégén, azonban a jelenlegi formánk nem ad okot bizakodásra. A Mezőkovácsháza ugyan valamennyi mérkőzését elveszítette, de bármikor képesek lehetnek visszatérni a helyes útra. Bízunk viszont abban, hogy ha a tavaszi nagy arányú siker el is marad, de legalább a három pont meglesz.

Kondoros – Jamina
Jv.:
György Sándor
vasárnap, 15:00

A Kondoros egy hetet pihent, így a nagy rivális Füzesgyarmat hétvégi sikerével meg is előzte őket, azonban a rivális egy mérkőzéssel többet játszott. A Jamina ellen tehát nem hibázhat a Kondoros, hiszen számukra ez kötelező jellegű meccs lesz hazai környezetben.

Mezőhegyes – Dévaványa
Jv.:
Sándor Gergő
vasárnap, 15:00

Nagy meglepetésre remek formában van a Mezőhegyes, akik számára a dobogó reális cél lehet ősszel. Soros ellenfelük a gyengén muzsikáló Dévaványa lesz, akiknek idegenben tovább csökkenek esélyeik. A vendégek egyébként képesek lehetnek a meglepetésre, ha a Mezőhegyes nem kezeli jól ezt a találkozót, akkor meglepetésre egy pofonba is beleszaladhatnak.

Tótkomlós – Rákóczi Vasas
Jv.:
Soós István
vasárnap, 15:00

Mindkét csapat vereséget szenvedett az előző fordulóban, ez azonban a Rákóczi Vasas részéről volt nagyobb meglepetés. A vendégeknél több hiba nem fér már bele, ha a dobogó közelében szeretnének telelni, viszont a tótkomlósiak is motiváltak lesznek, hiszen meglepetést akarnak. Szoros mérkőzésen dőlhet el a három pont sorsa.

A forduló kiemelt mérkőzése:

Szabadkígyós – Szeghalom
Jv.:
Pécs Zoltán
vasárnap, 15:00


Megye II.

Csorvás – Atletico Békéscsaba
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 15:30

Hasonlóan szerepel a két csapat, hiszen a tabella alsóbb régiójában tanyáznak. A két újonc számára ez mindenképpen fontos találkozó lesz, amin a három pontot mindkét félnek van esélye megszerezni, de hétvégén csak egyikük nyerhet. A Csorvás mellett szól a hazai pálya, de ez nem jelenti a hazaiak számára a három pontot.

Bucsa – Okány
Jv.:
Görgényi András
vasárnap, 15:00

Legutóbbi három mérkőzését megnyerte a bucsai csapat, ez pedig a tabellán is meglátszódik, hiszen már a kilencedik helyen állnak. Az Okány hazai pályán továbbra is remekel, viszont idegenben nem megy a csapatnak, ezért a jobb formában lévő és hazai pályán játszó bucsaiak lehetnek az esélyesebbek.

Gyomaendrőd – Kunágota
Jv.:
Zahorán János
vasárnap, 15:00

Tizenhárom-tizenhárom ponttal áll a két együttes a tabellán. A vendégeknek volt egy kisebb mélypontjuk, de az utóbbi időben úgy látszik, hogy ebből kilábalt a csapat, most viszont a vendéglátóként nagyon jól szereplő Gyomaendrőd lesz az ellenfelük. Nüanszok fognak dönteni, minimális különbség lehet a két fél között.

Békés – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Hanyecz Bence
vasárnap, 15:00

Fontos rangadót nyert meg a Békés az előző héten, azonban most sem hibázhatnak, hiszen a Békésszentandrás a nyakukon van, ráadásul előzési lehetősége is lesz riválisuknak. Hazai pályán a maximumot kell nyújtaniuk a teljes erőbedobással játszó Sarkadkeresztúr ellen, a békésieknek csak a győzelem lesz elfogadható.

Doboz – Újkígyós
Jv.:
Korbely Péter Szabolcs
vasárnap, 15:00

Zsinórban két vereség is becsúszott az Újkígyósnak, ami miatt már „csak” az ötödik helyen áll a gárda. A Doboz üde színfoltja a Megye II-nek, az újonc csapat jól szerepel a bajnokságban és az Újkígyóst is legyőzhetik. A vendégeknek túl kell lépniük az előző két hét botlásain, ha hétvégén pontot akarnak szerezni.

Békéscsabai MÁV – Csanádapáca
Jv.:
Kocsondi Bálint
vasárnap, 15:00

Fontos mérkőzés előtt áll a két csapat, hiszen az utolsó fogadja az utolsó előttit. A MÁV csapata számára csupán a felzárkózás a tét, hiszen egy sikerrel is biztosan a kieső helyen maradnak, míg a Csanádapácának egy győzelemmel lehet sansza elmozdulni a veszélyzónából. A két csapat számára hatpontos mérkőzést rendeznek a Csányi utcában, szoros eredményre van kilátás. A hazaiaknál nagy érvágás Zsömbörgi eltiltása.

A forduló kiemelt mérkőzései:

Lőkösháza – Sarkad
Jv.:
Mihálik Pál
vasárnap, 15:00

Battonya – Békésszentandrás
Jv.:
Sechna Gábor
vasárnap, 15:00

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 12 =