Körösladányi MSK

Győzelemmel hangoltunk a jövő heti kupameccsre

Jászberényben, a Jánoshida ellen léptünk pályára, akik szintén Megye I-es tagságúak, csakúgy, mint mi. A sok hiányzónk ellenére a felkészülési időszakban ma játszottunk a legjobban, ez pedig az eredményben is megmutatkozott. Papp Zs. mesterhármast szerzett, Bakos pedig duplázott.

 

A Jánoshida kezdte aktívabban a mérkőzést, az első percekben mégis nekünk volt egy nagyobb helyzetünk, amikor Bakos lehetőségénél a hazai kapus bravúrral védett. Negyedóra elteltével nem volt még igazán benne a gól a meccsben, a 17. percben mégis vezetést szerzett a Jánoshida. A szélen remekül lépett ki a játékosuk, akinek a beadására középen érkezett a támadó, ő pedig köszönte a lehetőséget és a kapunkba fejelte a labdát. (1-0) A következő periódusban a szélről érkező beadásainkat rendre kifejelték a hazai védők, Szarka lekészített labdájánál pedig hiába tüzelt Bakos, a kapus résen volt.

A 31. percben mi végezhettünk el szögletet, de a hazaiak mindig a helyükön voltak, mert többszöri próbálkozásra sem sikerült beadnunk a labdát, majd jött a jánoshidai kontra, aminek a végén Borbély védett nagyot. A 37. percben megtört a jég részünkről is, Szarka remek ütemben hozta ziccerbe Papp Zs-ot, aki a kapus mellett eltolta a labdát, majd az üres kapuba gurított. (1-1) Öt perccel később már nálunk volt az előny, Farkasinszki labdaszerzése után Papp Zs. elé ívelte a pöttyöst, aki a védője felett átemelte azt, majd hat méterről a rövidbe bombázott. (1-2) A félidő zárásaként még egy nagy védést Borbélynak is be kellett mutatnia, de a szünetre már előnnyel mehettünk.

A második félidőt nagyon jól kezdtük, az 50. minutumban Papp Zs. közel az alapvonalhoz passzolta vissza a labdát Bakosnak, aki tizenegy méterről a hálóba helyezte a játékszert. (1-3) Nem sokkal később a félidőben beálló Kasiknak is védenie kellett egy hazai lövést, majd a 70. percben Szarka labdájából Bakos a hosszút vette célba, ám a jánoshidai kapus is a helyén volt. A 76. percben aztán szép támadást vezettünk, Szarka passzából Papp Zs. ment el a szélen majd a hosszúra passzolt, ahol Keresztesi J. még eggyel továbbtette a labdát, Bakos pedig a hálóba helyezte a pöttyöst. (1-4)

A hajrába érve Keresztesi J. még egy szép indítással ajándékozta meg Papp Zs-ot, aki nem is hibázott a kapussal szemben, így már egy-ötre módosult az állás. (1-5) A hazaiak viszont keretbe foglalták a meccset, hiszen ők kezdték a gólgyártást és ők is fejezték be: a 83. percben egy lövés jött ki Kasik kapusról, az érkező támadó pedig közelről bepofozta a labdát a kapunkba. (2-5) A hajrába érve még mindkét csapat próbált támadásokat vezetni, de ezeknek már eredménye nem volt, így magabiztos sikerrel zártuk a felkészülést.

Összegzés

A felkészülési időszakban most játszott a legjobban csapatunk, annak ellenére, hogy nagyon sok hiányzónk volt. A mérkőzést megérdemelten nyertük meg, a jó játék mellé eredmény is párosult. Egy hét múlva Sarkaddal játszunk Magyar Kupa mérkőzést idegenben.

Jánoshidai SE – Körösladány MSK 2 – 5 (1 – 2)
Gólszerzőink:
Papp Zs. a 37., a 42., a 81., Bakos J. az 50. és a 76. percben.

Körösladány MSK: Borbély Z. (Kasik V. a 46’) – Kántor M., Nagy S., Zsömbörgi M., Kukla Zs. – Papp Zs., Farkasinszki L., Szarka Z., Komódi B., Fülöp K. (Keresztesi J. a 63’) – Bakos J.

Somogyi János — Rengeteg hiányzónk ellenére, mind játékban, mind mentalitásban ma nyújtotta a legjobbat a csapat, ami az eredményben is megmutatkozott.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 15 =