Körösladányi MSK

Büntetőkkel maradtunk alul az NB II-es Gyirmóttal szemben.

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB II-es Gyirmót FC Győr csapatát fogadtunk.

A szép számú közönség egy jól szervezett, kontrákra berendezkedett csapatot láthatott hazai részről, míg a vendégek labdabirtoklási fölényüket próbálták gólra váltani.

Körösladány MSK–Gyirmót FC Győr 0–0 (0–0, 0–0, 0–0) – büntetőrúgásokkal: 0:3

Magyar Kupa mérkőzés. Körösladány, 600 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Balla Levente, Elek Balázs).

Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Pusztai – Malkócs (Szabó L., 87.), Czirok (Rajsli, 107.), Talpalló N. (Ruzsa, 67.) – Jánovszki (Csicsely, 67., Farkas J., 98.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Gyirmót: Rusák – Polgár, Hudák, Szegi (Lányi, 114.), Jova (Csörgő, 46.) – Kovács M., Kovács D. (Szőke, 91.) – Takács (Medgyes, 39.), Madarász (Kicsun, 60.), Soltész – Pethő. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

A Gyirmót az első félidő során valamivel többet birtokolta a labdát, mi pedig veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki, néha csak centimétereken múlott a jó befejezés. Félóra múltán fokozta a tempót a vendég csapat különösen a szabadrúgások jelentettek veszélyt a kapunkra. Madarásznak 18 méteres lövése például a felső lécről pattant a játéktéren túlra.

Szünet után a vendégek döntésre akarták vinni a mérkőzést, nagyobb energiákat mozgósítottak a támadásban. Mi szervezetten védekeztünk, néha a szerencsével sem álltunk hadilábon, de azért akadt jó néhány meleg pillanat Kertész kapuja előtt, de vagy a hálóőr hárított, vagy valamelyik védő volt jókor, jó helyen.

Mivel a rendes játékidő döntetlennel zárult, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás során kontrákkal próbálkoztunk továbbra is, bár az erő gyorsan fogyott a nagy iramú találkozón. A 96. percben Kicsun közeli fejesét a kapuvas mentette, a kipattanóból duplázhatott a fiatal játékos, de a lövését Kertész fogta bravúrral.

A hosszabbítás első félidejének vége is tartogatott néhány vendég helyzetet, de csapatunk hősiesen tartotta a kedvező eredményt.

A hosszabbítás második félideje egyértelműen már csak a védekezésről szólt, a játékosaink már az utolsó utáni erőtartalékaikat mozgósították.

Védekezésünk eredménnyel járt, hiszen 120 percnyi játék után sem tudott gólt szerzeni a vendég csapat, így jöhettek a büntetők.

Sajnos három kísérletünkből két alkalommal még a kaput sem találtuk el, a vendégeknek elég volt az első három büntetőt értékesíteni, így 0:3 arányban megnyerték a párbajt, és bejutottak a legjobb 32 csapat közé Kupában!

Csapatunk így is óriási eredményt ért el a klasszisokkal magasabban jegyzett ellenfelével szemben, hiszen a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem tudtak gólt szerezni ellenünk!

Még soha nem jutottunk el a Magyar Kupában a legjobb 64 csapat közé, és csak 5 jó büntető hiányzott a továbbjutáshoz!

Szép volt fiuk, igazi csapatmunka volt!

Jó: az egész hazai csapat, ill. Soltész, Kicsun, Kovács D.

Ekker Attila: – Gratulálok a csapatnak és köszönjük szépen a támogatást a klub vezetői, alkalmazottjai és a nézők részéről is. Ma bizonyították a fiúk, hogy érdemes értük dolgozni, de ez a hozzáállás kötelezi őket a jövőben is.

Csizmadia Csaba:Tipikus kupameccsen vagyunk túl, ugyanis alacsonyabb osztályú ellenfelünk foggal-körömmel védekezett, ráadásul a bajnokijaikhoz képest rendszert is váltottak. Több nagy lehetőséget is elhibáztunk, ami az idő múlásával a kisebb csapat malmára hajtja a vizet. Valamiért nagyon meg kellett küzdenünk a sikerért, de most ennek kell örülnünk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + kettő =