Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. osztály mérkőzései

Bemutatkozik a Mezőkovácsháza és az Atletico Békéscsaba is a 2016/17-es bajnoki idényben, hazai pályán már javítana a Mezőhegyes, idegenben vár kötelező feladat a Füzesgyarmatra. A Lőkösháza hosszú útra indul, de cél így is a győzelem lesz náluk, míg a Békésszentandrás a jó formában lévő Sarkadkeresztúrral találkozik.

 

Megye I.

Mezőhegyes – Szarvas
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 17:30

A hazaiak vereséggel, a vendégek győzelemmel kezdték a szezont. Ezen a mérkőzésen ennek ellenére egyik csapatot sem lehetne esélyesként kiemelni, abszolút három kimenetelű lehet ez a találkozó, hazai környezetben a Mezőhegyes akár egy kisebb meglepetést is okozhat, egy esetleges sikerrel.

Rákóczi Vasas – Vésztő
Jv.:
Sechna Gábor
szombat, 17:30

A Rákóczi Vasas idén is a dobogót célozza meg, ahhoz azonban, hogy odaérjenek hazai környezetben a legtöbb meccsüket hozni kell. A Vésztő ellen ez a küldetés nem tűnik lehetetlennek, de azért a Sárrétiek is megpróbálnak majd borsot törni a Rákóczi Vasas játékosainak orra alá.

Mezőkovácsháza – Jamina
Jv.:
Bán Imre
szombat, 17:30

A szabadnapját letöltő Mezőkovácsháza hazai pályán vág neki a szezonnak, első ellenfelük pedig a múlt héten bravúrosan meccset nyerő Jamina lesz. A nyáron megerősített mezőkovácsházi alakulat felé nagyobb az elvárás, mint tavasszal, azonban a Jamina ellen így sem mehetnek biztosra, hisz a csapat idén is képes lesz a meglepetésekre, ahogy azt már be is mutatták.

Tótkomlós – Füzesgyarmat
Jv.:
Szűcs Zsolt
vasárnap, 17:30

Az egyetlen vasárnapi mérkőzésen a papírforma alapján vendéget húzna a legtöbb szurkoló, hiszen tény, hogy a Füzesgyarmat jóval erősebb játékoskerettel rendelkezik, mint a Tótkomlós. Hazai részről már a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne, hisz a bajnoki címre törő Füzesgyarmat az ilyen meccseken nem hibázhat…

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Körösladány – Dévaványa
Jv.:
Pécs Zoltán
szombat, 17:30

Szabadkígyós – Kondoros
Jv.:
György Sándor
szombat, 17:30

Megye II.

Békésszentandrás – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Szelezsán György
szombat, 17:30

Meglepetésre vereséggel rajtolt a Békésszentandrás, amit hétvégén hazai pályán kellene javítaniuk. A bökkenő csak annyi, hogy az a Sarkadkeresztúr lesz az ellenfelük, akiknek úgy tűnik, hogy a tavaszi formát sikerült őszre is átmenteni. Sok gólos, szoros mérkőzésen dőlhet el a pontok sorsa, kis különbség lehet az együttesek között.

Okány – Kunágota
Jv.:
Mezei Máté
szombat, 17:30

Nagyon gyengén kezdte a szezont a Kunágota, de azért vélhetően több van ebben a csapatban, mint amit a tabella mutat. Hazai pályán mégis azt mondhatjuk, hogy egy lelkes okányi együttes meglepheti a kunágotai alakulatot, akiknek lassan el kellene kezdeni gyűjtögetni a pontokat.

Csorvás – Gyomaendrőd
Jv.:
Korbely Péter Szabolcs
szombat, 17:30

Fej-fej mellett halad eddig a két gárda, a maguk négy-négy pontjával. A Csorvás újoncként eddig jól szerepel, hazai pályán pedig minden esélyük meglesz tovább gyűjtögetni a pontokat. Háromesélyes találkozón, talán a döntetlenre lesz a legnagyobb esély?

Békéscsabai MÁV – Békés
Jv.:
Kundla Attila
szombat, 17:30

Mindkét együttesnek nagyon kellenének a pontok, hiszen nem ilyen rajtot terveztek a szezon előtt gárdánál sem. A békésiek és a MÁV is jól erősített nyáron, ez egyelőre nem látszik két forduló után, az emelkedőn viszont csak az egyik csapat indulhat meg hétvégén…

Battonya – Doboz
Jv.:
Pap László
szombat, 17:30

Üde meglepetése eddig a második vonalnak a négypontos Battonya, akik a Lőkösháza ellen elért iksz után a Békést is legyőzték idegenben. Most újra hazai környezetben lépnek pályára, ami számukra plusz motiváció lehet, kérdés azonban, hogy az egy fordulót pihenő doboziak milyen állapotban lesznek szombaton? A Battonya ismét esélyes lehet a három pontra, amit ha be is gyűjtenek, akkor igazi meglepetés rajtot produkálnának.

Atletico Békéscsaba – Újkígyós
Jv.:
Fekete Zoltán
szombat, 17:30

Bemutatkozik a Megye II-ben az Atletico Békéscsaba is, akik egyelőre kérdéses, hogy milyen játékerőt képviselnek majd. Az Újkígyós meglepetésre két győzelemmel kezdte a szezont, de nincs kizárva, hogy ebből a párosításból ismét ők jönnek ki győztesen.

Sarkad – Csanádapáca
Jv.:
Petrovszki György
szombat, 17:30

A Csanádapáca két vereséggel kezdte a szezont, ami még így a bajnokság elején nem akkora tragédia. A Sarkad már jobban rajtolt, ráadásul a szombati meccsen ők lesznek a pályaválasztók. A papírforma alapján is a vendéglátók az esélyesebbek, ám az is mellettük szól, hogy hétvégén ünnepli a klub a 70. születésnapját, ahol a programfüzetbe ez a meccs is bekerült. Egy születésnapon pedig illő nyerni.

Bucsa – Lőkösháza
Jv.:
Gyuga Zsolt
vasárnap, 17:30

A bucsaiak meglepetésre ötöt kaptak múlt héten, erre pedig nem sokan számoltak az első fordulóban aratott győzelmük után. Soros ellenfelük a címvédő Lőkösháza lesz, akik eddig veretlenek a bajnokságban, és vélhetően szeretnének is azok maradni. Nehéz dolguk lesz Bucsán, de nem lehetetlen.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =